Десантники вшанували учасників бойових дій на території інших держав

  У Житомирі військовослужбовці Десантно-штурмових військ Збройних Сил України взяли участь у міських заходах з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ з Демократичної Республіки Афганістан.

  Центральними вулицями обласного центру проїхала військова бронетехніка, слід за якою урочистою ходою під звуки військового оркестру пройшли учасники бойових дій, військовослужбовці, духовенство та громадськість.

  Після цього, до пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам «Чорний тюльпан» відбулося покладання квітів та вінків. Трьома пострілами вгору, військовослужбовці вшанували пам'ять загиблих воїнів.

  Необхідно відзначити, що українські десантники з честю та гідністю виконували військовий обов’язок під час локальних війн, конфліктів та миротворчих місій ХХ-го та ХХІ-го століть. Це Афганістан, країни колишньої Югославії, Ірак, Ліван, Ліберія, Сьєрра-Леоне, та інші. Саме вони передавали свої знання та бойовий досвід молодим десантникам.

  Чимало учасників бойових дій продовжили захищати Україну під час проведення Антитерористичної операції та Операції Об’єднаних сил. Один із них офіцер 95-ої бригади Десантно-штурмові війська Збройнi Сили України, воїн-афганець капітан Олександр Попов.

  – Я пройшов увесь північний Афганістан, брав участь у 18-ти бойових операціях. Крім бойових завдань, ми допомагали місцевому населенню, постачали їм продукти, воду, паливо тощо. Я пам’ятаю кожного свого побратима, котрий пав у бою та не повернувся додому… Вони віддали свої життя заради миру та спокою, гідно виконали свій військовий обов’язок, – згадує свій військовий шлях ветеран-афганець капітан Олександр Попов.

51916275 560157594466186 3002570727070105600 n

Прес-служба командування ДШВ ЗС України

 Новини Житомира

  
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework