Держгеонадра продали спецдозвіл на вивчення родовища нікелевих руд за 10,5 мільйона

  Держгеонадра продали ТОВ «Кольормет України» спецдозвіл на геологічне вивчення та дослідну експлуатацію Прутівського рудопрояву (Житомирська область) з вмістом міднонікелевих руд за 10,5 млн гривень.

  Про це повідомляє прес-служба відомства у Facebook за підсумками останнього голосового аукціону, що відбувся 12 лютого, - пише ukrinform.ua.

  "Державна служба геології та надр продала ТОВ «Кольормет України» спеціальний дозвіл на геологічне вивчення та дослідну експлуатацію Прутівського рудопрояву (Житомирська область) з вмістом сульфідноміднонікелевих руд за 10,537 млн грн", - йдеться у повідомленні.

  Прутівський рудопрояв площею 15 кв. км розташований на території Романівського, Пулинського та Баранівського районів Житомирської області.

  Початкова вартість спецдозволу становила 9,737 млн грн. Таким чином, його вартість у ході аукціону зросла на 8,2%, або на 0,8 млн грн. За спецдозвіл змагалися дві компанії - «Кольормет України» та ТОВ «Руд Інвестіум».

  У коментарі компанія-переможець «Кольормет України» відзначила інтерес до видобутку нікелю для забезпечення авіабудування та виробництва акумуляторів електрокарів. Зазначається, що «Кольормет України» зареєстрована в Києві, а її кінцевим бенефіціарним власником та керівником є Марина Гарбуз.

  У відомстві зауважують, що нині на світовому ринку спостерігається високий попит на нікель у зв’язку з збільшенням його використання для виготовлення акумуляторів електрокарів. Провідними країнами, які видобувають нікелеві руди, є Австралія, Філліпіни, Росія та ін.

  Як повідомляв Укрінформ, наприкінці листопада 2018 року голова Держгеонадр Олег Кирилюк повідомив про підписання договору з ДП «Прозорро.Продажі» й запуск експериментального проекту із запровадження аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів. Договір діятиме до 1 грудня 2019 року.

  За словами Кирилюка, використання електронної платформи ProZorro для надання спецдозволів має низку очевидних переваг порівняно з аукціонами "з молотком". Торги будуть анонімні, а процедура погоджень - значно спрощена, заявляв очільник відомства.

 Новини Житомира

    
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework