Житомирщина лідер децентралізації

  Житомирська область займає перше місце серед регіонів України в процесі впровадження реформи децентралізації. Такі дані оприлюднив Мінрегіон у новому моніторингу реформи за січень 2019 року.

  Мінрегіон змінив параметри рейтингу областей щодо формування спроможних громад. Відтепер у рейтингу не враховується кількість створених об’єднаних громад (ОТГ) в області, а у показниках чисельності населення та площі враховуються дані не лише ОТГ, а й міст обласного значення. Також на місце регіону у рейтингу впливає кількість районів в області, де не відбуваються процеси об’єднання, а також кількість міст обласного значення, до яких приєдналися сусідні громади. З’явився також параметр покриття території регіону перспективним планом.

  «Рейтинг має відображати, як збільшується спроможність регіону до розвитку територій. І на цьому етапі децентралізації не стільки важлива кількість ОТГ, скільки залучення громад до реформи. Зараз активізуються процеси приєднання громад до ОТГ та міст обласного значення. Великі міста стають нарешті центрами розвитку територій. Маємо на цьому робити акцент. Не можемо оминути і показники по районах без ОТГ, бо вони демонструють, наскільки в області вдається долати скептицизм та супротив реформі на районному рівні», - прокоментував перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В’ячеслав Негода оновлені дані Моніторингу децентралізації влади.

  За новими параметрами, на перше місце в рейтингу повернулася Житомирщина. Друге місце займає Дніпропетровщина, яка минулого місяця займала лише восьме місце. Волинська область залишила п’ятірку лідерів, перемістившись на шосте місце.

  Значно знизилася у рейтингу Вінницька область, а аутсайдером залишається Закарпаття, яке усе ще не має перспективного плану формування територій громад області.

Новини Житомира

    

 

Последнее изменение Пятница, 15/02/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework