Рятувала кота і випала з четвертого поверху

  Люди скидалися на лікування, а шахраї викрили кошти.

  Їй — 21 рік, вона працювала на хлібозаводі і здобувала фахову освіту, а 3 лютого, приїхавши з сесії, Марія Яковенко рано-вранці вийшла на балкон, щоб розвішати випрану білизну. Фатальну роль у цьому випадку зіграв її котик, що вмостився на плечі дівчини і став падати за балкон, коли вона нахилилася. Рятуючи кота, Марія підслизнулася на доріжці, постеленій на лінолеумі, і… випала з четвертого поверху будинку на «Світанку».

  У дівчини — численні і складні переломи, зламаний хребет, забої внутрішніх органів, в яких накопичується рідина. Про це «Звягелю» розповіла хрещена мати Галина Федорівна. Спочатку дівчину поклали у місцеве відділення реанімації, бо медики не могли транспортувати її у Житомир. Нині вона перебуває у реанімації обласної лікарні, де цього тижня їй зроблено дві складних операції зі «складання» ніг і хребта. Втім, на цьому випробування для дівчини не закінчилися. Окрім операцій, у біді їй довелося стикнутися з шахрайством…

  «У мене трапилася біда, — написав у мережі брат дівчини Максим. — Моя рідна сестра Яковенко (Сьомко) Марія Вікторівна через необережність випала з четвертого поверху. Діагноз: кататравма, відкритий перелом обох кісток лівої гомілки, закритий перелом обох кісток правої ступні, закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, закрита торакальна травма. З 8 лютого вона знаходиться у Житомирській обласній клінічній лікарні, де додатково діагностували важкий перелом хребта і травматичну пневмонію».

  50 тисяч гривень — сума, яку озвучили лікарі для проведення першої операції. Завдяки добрим людям, вдалося зібрати понад 20 тисяч, але трапилося несподіване. Знайшлися шахраї, котрі через мережу відслідкували інформацію та зателефонували дівчині, повідомивши: «Ми волонтери і хочемо допомогти коштами». Попросили назвати три цифри на звороті банківської карти, які дівчина у реанімації, обтяжена важкими травмами, без вагань назвала, сподіваючись на допомогу. Натомість отримала повідомлення, що з її рахунку знято… 20 тисяч зібраних коштів.

  Одразу потому у реанімацію прибули поліцейські, яким вдалося встановити лише, що кошти знято у Донецькій області. Допомогти ані поліція, ані банк нічим не змогли.

  Ця стаття має стати нагадуванням для усіх, що біда сама не ходить. І що, як постійно закликають правоохоронці та ЗМІ, нікому не можна повідомляти цифри на звороті банківських карток. «Ми усе це добре знали, не раз дивилися сюжети про шахраїв і читали про це, але, перебуваючи у біді, легко потрапили на гачок шахраїв», — прикро констатують рідні травмованої Марії.

  До порятунку дівчини активно підключилися її колеги з хлібозаводу, яким родина щиро дякує за підтримку. Істотну допомогу надав колектив новоградського лісгоспу на чолі зі Степаном Нусбаумом.

  Звісно, близькі дівчини розраховують і на допомогу звягельчан, адже кошти на оперативні втручання потрібні чималі. Скільки буде операцій — наразі невідомо, хоч лікарі обіцяють «скласти» дівчину «докупи».

  Як не парадоксально, котик із балкону не випав, зачепившись за балкон і не отримавши жодних травм. А стан відчайдушної рятувальниці, за здоров’я якої борються лікарі, нині залежить від фінансової підтримки небайдужих людей.

  Реквізити для надання благодійної допомоги у «ПриватБанку»: р/р 5168 7573 8666 1641, Сьомко Оксана Федорівна, мати. Тел.: (093) 747-29-38.

Юлія Климчук, zvyagel.com.ua

 Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework