Казав, що йшов передати мамі гроші, а насправді – диверсант з "новоросії": наші затримали шпигуна

  Українські військові вчергове взяли у полон проросійського диверсанта, якого деякий час переслідували у напрямку ворожих позицій.

   Ніч була напрочуд місячна, легкий морозець скував розтоплений за день сніг, а вітер заважав слухати. За кількадесят кілометрів доносилися звуки розривів чогось важкого, трохи ближче працював кулемет. Увага спостерігача була зосереджена в напрямку ворога, куди кілька хвилин тому вирушили його товариші, - розповідає novograd.city.

  Нашій групі до ворожих позицій лишилось кількадесят метрів. Сміливці сконцентрували всю свою увагу на переслідуванні ворога та безпеці пересування, адже місцевість невідома та й противник скрізь. Нарешті в "тєплік" побачили білий силует на землі. На твердому закривавленому снігу лежав він, поранений та знесилений. Зайняли оборону та завмерли в очікувані можливих дій ворожих спостережників. Хвилини чекання здавались вічністю: бійці чули своє дихання, порипування снігу під власними ногами та часте сопіння загнаного. Командир дав команду брати. Обережно наблизилися, переконались, що в пораненого немає гранати, зброї та засідки з поплічниками, підняли та повели полоненого до себе в розташування, де йому була надана перша медична допомога. А за 20 хвилин після затримання наш спостерігач бачив у тепловізор кілька білих силуетів на місці, де ще зовсім нещодавно були наші.

  Проросійський захисник "новоросіі" стверджував що заблукав, тиснув на жалість словами: "я радітєлям дєньгі на карточку пєрєсилал і заблуділся". Це нічого що до найближчого населеного пункту, де може бути термінал та банкомат, щонайменше десяток кілометрів, в екіпіровці та засобах захисту полонений намагався ввести в оману хлопців. "Вы добрее чем наши, – заявив у минулому році полонений проросійський шпигун, переодягнений у напівцивільну форму, – вот поэтому мы уверены, что стрелять без разбора вы не будете". Того взяли поблизу Мар'їнки, чолов'яга намагався визначити протитанкові загородження та вогневі засоби на танконебезпечному напрямку поблизу Донецька.

  Вчорашньому "щасливчику" пощастило менше: після команди "стій!", після попередження про застосування зброї, яке "нежданний гість" проігнорував, почавши бігти в зворотньому напрямку, після попереджувального пострілу вгору наш військовий вистрелив, поранивши диверсанта. Рішення його затримати прийняли швидко і без вагань. Найманець, швидше за все, визначав передній край наших позицій.

  За попередньою інформацією затриманий брав участь в бойових діях у складі проросійських бандформувань у 2014 році в районі села Степанівка та в 2015 – на Дебальцівському напрямку.

  Зараз він знаходиться в лікувальному закладі під охороною. Представники відповідних органів ведуть слідство.

  Нагадаємо, на минулому тижні наші бійці також взяли в полон завербованого потенційного бійця "лидинири", який намагався перейти через наші позиції на той бік.

o 1d40mrv6m19le98der18qtv5t4n

Іван Бурдюг, прес-офіцер 30 ОМБр

 Новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 19/02/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework