Житомиряни просять допомогти вирішити транспортну проблему в мікрорайоні Малікова

  Про непросту ситуацію з транспортом в мікрорайоні Малина міста Житомира розповіла в дописі користувачка Фейсбук "Анна Щербатая".

   «Шановні мешканці Малікова!

  Нараз хочу розповісти вам про зустріч з заступником міського голови Ткачуком Д.Г. 18 лютого, а також членами управління щодо 127 маршрутки. Хочу нагадати, що минулого тижня ми вже збиралися в міській раді разом з Ткачуком Д.Г., перевізником Савіцьким А.А., депутатом Онопрієнко Т.М,а також представниками ініціативної групи Малікова щодо таких питань: покращення руху транспорту у вечірній час після 19.00 години по Київській вулиці з автовокзала. Ми ставили запитання до Дмитра Ткачука, а також перевізника Савіцького, як вони можуть нам допомогти,а також пропонували свої шляхи вирішення даної проблеми. Зі сторони заступника міського голови було запропоновано переглянути рух тролейбусів і додати для зручності ще декілька на маршруті. Дякуємо, це питання вирішено і наразі маршрут скореговано (фото додала) і вже 18 лютого починає курсувати по новому графіку.

  Також піднімалося питання щодо покращення графіку руху 37 маршруту, тобто, вирішення питання з перевізником. Коли його контролюють (перевізника), то він,буцімто дотримується графіку, як тільки контролю немає, все без змін. Ініціативна група пропонувала доповнити маршрут Київською вулицею. Перевізник покращувати умови не збирається, і, якщо нас він не влаштовує,він може взагалі зняти свій маршрут (з його слів). Контракт з 37 маршрутом діє до квітня місяця.

  Пан Савіцький пропонує нам свій варіант вирішення проблеми: запустити свою приміську маршрутку № 127 і охопити вулицю Київську, щоб якось добиратися з автовокзалу до Малікова по Київський вулиці, а також захопити частково 37 маршрут. 37 маршрут пропонується зняти взагалі. Звісно, ця пропозиція, з однієї сторони радує нас, мешканців, не пільговиків, але звісно не влаштовує пільгову категорію населення.

  Сам Дмитро Ткачук проти цієї ідеї. Не дивно, адже маршрутка буде заважати комунальному транспорту, перекривати його. А також заступник голови сказав замінити поворот маршрутки на Небесної сотні, на вулицю Хлібну (біля 17-ої школи), знову ж таки, щоб не заважати комунальному транспорту. Щодо 127 маршруту, то пільги, як більшості відомо, в приміській маршрутці відсутні, крім УБВ. Також перевізник зазначив, що маршрутка буде їздити кожні 15 хвилин і з 6.00 до 22.00, що також задовольнило б більшість громадян. Дмитро Ткачук сказав зібрати підписи людей, як на петицію, а це 150 голосів, для того, щоб побачити, чи дійсно підтримає населення цю ідею. Ініціативна група збирала голоси мешканців. Наразі висилаю для всіх фото. Було зібрано 260 голосів, з них 250 за і 10 проти. З надією на гарні новини я прийшла в міську раду з підписами і позитивним вирішенням питання 127 маршруту. І що я почула у відповідь: це голоси не всіх мешканців Малікова, це раз. Міська рада не може погодитися на 127 маршрут, тому що юридично він ніяк не може бути оформлений, це 2. Представники, які були на зустрічі, вважають, що пан Савіцький обманює всіх, говорячи, що маршрут буде курсувати через кожні 15 хвилин. Якщо це буде так, тоді він буде запускати більше маршруток, які в нього є, або ж він обманює нас, і маршрутку будуть чекати довше мешканці.

  Скажіть, будь ласка, що робити нам, мешканцям, активістам, які нічого добитися не можуть? Здаватися? Кожен тягне ковдру на себе:міська влада не може забезпечити місто комунальним транспортом, а перевізники диктують свої правила. Ось така ситуація. Що будемо робити?Здаватися? Опускати руки, чи все ж таки добиватися далі?

  Долучаю до розмови заступника міського голови Дмитро Ткачук (Dmytro Tkachuk)», — йдеться в повідомленні.

kd191207 1

kd191207 2

kd191207 3

kd191207 4

 Новини Житомира

 

Последнее изменение Вторник, 19/02/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework