Малокомплектні класи на Малинщині не закриють, але зарплати педагогам уріжуть?

  5,5 мільйонів гривень державної субвенції не вистачає цьогоріч на заробітні плати міським педагогам. Про це днями повідомили у Малинській міській раді.

 

  Щоб уникнути проблем на кшталт 2018-го, коли вчителі на новорічні свята ледь не залишилися без гривні в гаманці, відділ освіти заздалегідь виніс питання оплати праці педагогів на обговорення колективів шести міських шкіл. Наразі спільно визначені заходи, які дозволять уникнути боргів по виплаті заробітних плат.

  — У міській раді запланована нарада за участю керівництва навчальних закладів та профспілок, на якій ухвалимо остаточне колективне рішення, — розповів мер міста Олексій Шостак. — За попередньою домовленіс­тю міськво з дирекцією усіх міських шкіл, вирішено зменшити вчителям «надбавку за престижність педагогічної праці» — з 20-ти до 10-ти відсотків посадового окладу. Це дозволить зекономити 2,7 мільйона гривень бюджетних коштів. Поки що залишається відкритим питання щодо розміру щорічної грошової винагороди педпрацівникам. Воно вирішиться наприкінці року, коли знатимемо точну суму додаткової субвенції та визначимося з власними доходами, які зможемо спрямувати на оплату праці вчителів.

 Також до першого вересня проведуть оптимізацію мережі шкіл. Обіцяють обійтися без скорочення педпрацівників. Не йдеться про переведення двох шкіл — ЗОШ №5, №6 — на дев’ятирічки, про що донедавна ходили чутки у місті. Мер обіцяє, жорсткі кроки, котрі будуть не на користь дітей, влада не робитиме. Планують лише відмінити поділ класів на групи, що раніше робилося задля поглибленого вивчення предметів.

Джерело: mn.zt.ua

 

 Новини Житомира

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework