В області показник одужання дітей від гострої лімфобластної лейкемії становить 75%

  На Житомирщині єдине відділення, котре лікує хворих дітей зі злоякісними утвореннями чи хворобою крові, знаходиться в обласній дитячій клінічній лікарні. Відділення онкогематології за рік проліковує понад 600 дітей. Показник одужання від гострої лімфобластної лейкемії у дітей складає 75%.

   Наразі у відділенні онкогематології розгорнуто 10 онкологічних та 15 гематологічних ліжок. Протягом року тут лікуються більше 600 дітей віком від 0 до 18 років. Про це інформує управління охорони здоров’я ОДА.

  «Найбільше виявляється онкогематологічних захворювань у дітей віком 3-6 років, що особливо характерно для лейкозів, та після 14 років - у підлітковому віці. У нашому відділенні лікується уся онкологія:  захворювання крові, пухлини нирок, печінки, головного мозку тощо. На першому місці  – лейкози, на другому – пухлини головного мозку, потім – пухлини нирки, кісток, печінки тощо. Термін лікування лейкозу -  два роки, ми спостерігаємо дитину, щоб пересвідчитися, що не розвинувся рецидив, проводимо реабілітаційні заходи. Лікування солідних пухлин, таких як нейробластома, нефробластома, триває до року. Показник одужання від такого найпоширенішого захворювання, як гостра лімфобластна лейкемія, у дітей становить 75%. Взагалі ми намагаємося застосовувати у нашій практиці всі новітні методики  лікування дітей з онкопатологією. Багато пролікованих нами дітей виросли здоровими, у них вже є свої сім’ї, свої дітки. Ми усіх їх знаємо та підтримуємо з ними дружні стосунки», - розповідає  дитячий лікар-гематолог вищої категорії, заслужений лікар України Людмила Чмут, яка очолює онкогематологічне відділення.

  Управління охорони здоров’я ОДА повідомляє, що декілька років тому у відділенні проведели реконструкцію, завдяки  чому  з великих палат було створено  декілька одно-, двомісних палат для перебування дитини з мамою. Це відповідає  сучасним вимогам щодо онкогематологічних відділень.  Минулого року колектив відділення отримав почесну відзнаку «Чиста лікарня, безпечна для пацієнта».

 Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework