У міській раді розповіли, як харчуються учні ліцею №25

  З ІІ семестру 2018/2019 навчального року в  закладах загальної середньої освіти м. Житомира організація харчування учнів непільгових категорій відбувається на умовах співфінансування: частина коштів виділяється з  міського бюджету, частина – кошти батьків учнів 1-4 класів.  

  Питання щодо запровадження нового порядку харчування дітей у  закладах освіти міста тримає на особистому контролі заступник міського голови Вікторія Краснопір, - повідомляє прес-служба міської ради.

 20 лютого, фахівці департаменту освіти та управління по зв’язках з громадськістю міської ради відвідали їдальню ліцею №25, де зробили фоторепортаж «Ліцей №25: обідня перерва», поспілкувалися із керівництвом освітнього закладу та запитали безпосередньо у ліцеїстів, чи подобається їм харчування.

  Директор ліцею №25 Павло Позняков зазначив, що в ліцеї створені необхідні умови для якісного та повноцінного харчування дітей усіх вікових категорій. У  закладі організовано щоденний контроль за станом харчування дітей, який здійснюють адміністрація ліцею, медичний працівник, батьки дітей. Усі продукти сертифіковані та відповідають харчовим нормам.    

  Заступник директора з навчально-виховної роботи ліцею №25 Ірина Андрушко розповіла, що у ліцеї на підставі заяв батьків організовано гаряче харчування для учнів 1-11 класів: сніданки, обіди та підвечірки.

img1550671092 0

  Станом на 1 лютого виявили бажання отримати сніданок на умовах співфінансування батьки 304 дітей, учнів 1-4 класів, що складає 60% від загальної кількості учнів, які навчаються у молодшій школі. Спостерігається стійка тенденція щодо збільшення бажаючих отримувати гарячі сніданки на умовах співфінансування.

  Забезпечено за кошти міського бюджету дітей пільгових категорій: 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки, 19 дітей з малозабезпечених сімей,  138 дітей учасників АТО та ООС, 7 дітей, які переїхали у Житомир з тимчасово окупованих територій.

img1550671093 1

  У їдальні також працює буфет, де представлено великий асортимент продукції, частина якої виготовляється саме у їдальні ліцею і користується великим попитом серед учнів. Для дітей організовано питний режим: у залі їдальні наявна ємність  з кип’яченою охолодженою водою, у буфеті – питна негазована вода.

  Під час великої перерви до їдальні завітали учні ліцею, які охоче фотографувалися та розповідали про те, чи подобається їм харчування.

  «Так, подобається. Все дуже смачно. Особливо подобаються салати», - розповідає Олена, учениця 2-го класу.

img1550671130 0

  «Мені завжди дуже подобалося харчуватися у їдальні ліцею. З січня  місяця харчування стало ще більш різноманітним, кожного дня пропонуються різні страви. Мені особисто дуже подобаються страви з курятини», - каже Володимир, учень 4-го класу.

  «Мені взагалі дуже подобається приходити до нашої їдальні. Тут можна не лише смачно пообідати або просто перекусити, але й поспілкуватися із друзями під час перерви. І, взагалі, тут дуже чисто та затишно», - зазначає Вікторія, учениця 10 класу.

img1550671130 1

  «Ми довго не розмірковували у родині з питання чи будемо переходити на новий порядок оплати за гарячі сніданки. Напевно, тому що самі чудово розуміли, що за 8 грн безкоштовний гарячий якісний сніданок організувати для учня при сучасних цінах неможливо. А ще – ми зацікавлені у тому, щоб дитина отримувала повноцінне харчування та довіряємо ліцею», -  розповіла Світлана, мама ліцеїста, учня 3-го класу.

  З примірним меню для учнів 1-4 класів можна ознайомитися за посиланням: edu.zt.ua.

  Нагадаємо, в основу організації харчування учнів непільгових категорій у закладах загальної середньої освіти на 2019 рік покладено принцип співфінансування, який діє у закладах дошкільної освіти. У 2019 році в міському бюджеті передбачено 59,4 млн. грн. на фінасування харчування  в закладах дошкільної та загальної середньої освіти м. Житомира.

img1550671130 2

  Житомирська міська рада дофінансовує 8,00 грн. за сніданок вартістю 17,50 грн. батькам учнів, які виявлять бажання отримувати гаряче харчування для своїх дітей, сплачуючи  9,50 грн. Звертаємо увагу на той факт, що у новій редакції Закону України «Про освіту» не передбачено обов’язкове забезпечення безоплатним гарячим харчуванням учнів 1-4 класів, однак, усвідомлюючи важливість гарячого організованого харчування для дітей віком 6-10 років, було прийнято відповідне рішення: не зупиняти процес організованого харчування учнів 1-4 класів непільгових категорій і не організовувати його виключно за кошти батьків, а продовжити харчувати дану категорію із розрахунку 17,50 грн. в день на учня, з яких 8,00 грн. – кошти бюджету, виходячи з фінансового ресурсу міського бюджету, 9,50 грн. – кошти батьків.

img1550671130 5

 Новини Житомира

  

Последнее изменение Пятница, 22/02/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework