Як житомиряни на Михайлівській до всеукраїнської антихутряної акції долучилися. ФОТО

  Про захід, що відбувся днями, розповіли в дописі спільноти КП "Центр захисту тварин" Житомирської міської ради.

   24 лютого більш як півсотні житомирян зібралися на Михайлівській, щоби долучитися до всеукраїнської антихутряної акції. Під час заходу захисники тварин збирали підписи на підтримку законопроекту №10019 про заборону хутряного виробництва в Україні.

  «Ми не носимо хутряного одягу, носимо все зі штучних матеріалів. Вважаємо, що людина спокійно може обійтися і відмовитися від цього, зберігши тисячі життів тварин. Виховуємо це в своїй дочці», – розповіла начальниця міського управління сім’ї, молоді і спорту Ірина Ковальчук, яка прийшла на захід разом зі своєю дочкою.

  Організатором всеукраїнської акції стали представники зоозахисної ініціативи UAnimals. За словами Олександра Тодорчука, на їхній заклик відгукнулися 10 міст України, зокрема й Житомир.?

  «Разом ми закликаємо українців відмовитися від кривавого жлобства, а депутатів заборонити хутряні ферми. Сьогодні зібрали підписи на підтримку законопроекту 10019 та кілька мішків хутряних речей для безхатченків. Боротьба триває!», – написав на своїй сторінці у Facebook лідер ініціативи.

  У Житомирі організацією заходу займалася ГО «Житомирська міська організація захисту тварин».

  «Ми проти хутряних ферм, тому що це знущання над тваринами. В Україні впродовж року заради хутра вбивають понад 600 тисяч тварин. Крім того, хутряне виробництво негативно впливає на навколишнє середовище, здоров’я людей та клімат вцілому», – сказала радниця міського голови Житомира, зоозахсниця Олена Станішевська.

  «Близько 20 європейських країн вже заборонили або знаходяться в перехідному періоді щодо заборони виробництва хутра. Це говорить про те, що цивілізований світ поступово відмовляється від натурального хутра. І, на превеликий жаль, виробники перевозять свої підприємства в Україну, бо в нас це питання законодавчо не врегульоване. Але сьогодні ми збираємо підписи і сподіваємося, що наші голоси та гасла почують», – підсумувала директорка КП «Центр Захисту тварин» Житомирської міської ради Олександра Мельник. Дякуємо всім, хто долучився до гарної події.

kd26021913 2

kd26021913 2

kd26021913 2

kd26021913 2

kd26021913 2

kd26021913 2

kd26021913 2

за матеріалами КП "Центр захисту тварин" ЖМР

 Новини Житомира

 

Последнее изменение Вторник, 26/02/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework