Боєць 30-ої бригади розповів, як починалася війна на Донбасі: "Там було пекло, в повітря злітали танки". ВІДЕО

  Учасник АТО 2014-2017 років, головний сержант батальйону 30 ОМБр ім. князя Острозького Вадим Блищик розповів, як він обороняв Україну на початку війни в найгарячіших точках: Дебальцевому, Логвиново, Волновасі та інших населених пунктах.

   – Коли в Україні починалася війна, я перебував вдруге у миротворчій місії в Косово. Там ми й дізналися про якісь заворушення в Донецьку. В кінці квітня, коли ми приїхали додому, нам дали 5 днів на відпочинок, а потім відправили на схід, передає 24tv.ua.

  – Спочатку перший місяць ми несли службу на блокпостах, нашим завданням було перевіряти машини та контролювати рух. Коли одного дня я чергував на блокпості, а решта в той час спали в наметах, почалися перші постріли. Нас обстрілювали не лише зі стрілецької зброї, а й з вогнеметів. Бойовики зайшли з лісу і підійшли дуже близько. Ми їх бачили. Там артилерія працювала, був такий хаос, стріляли зі всіх сторін.

kd26021915 2   Блокпост

  – Тоді поранили мене і ще одного військового. Я лікувався два місяці, а наш батальйон за той час пішов далі – до населеного пункту Щастя, Савур Могили, Металіста. Тоді було багато втрат серед Збройних сил України.

  В кінці січня 2015 року нам прийшов наказ їхати в Дебальцеве. Ми тоді були взагалі не готові, особливо в комплектуванні. Тоді в нашій роті було 45-50 людей. А вже після 15 лютого почалося пекло. Всіх наших тоді кинули під Логвинове. Там почалися серйозні бої, танки вибухали і злітали в повітря. Нашим завданням було не так втримати населений пункт, як протримати бій, щоб наші війська вийшли з Дебальцевого, – розповів військовий Вадим Блищик.

kd26021915 3 Обстріл у Дебальцевому

  – Вже після того ми ще рік були біля Волновахи, там проти нас воювали і партизани, і "шахтарі" з гвинтівками, і російські війська.

  – Я вважаю, що зараз українцям потрібно об’єднуватися, не здаватися і не втікати, а йти до кінця.

Джерело: 24tv.ua

 

 Новини Житомира

 

Последнее изменение Вторник, 26/02/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework