Екологічна стежка «Пролісок» — візитівка Зеремлянського лісництва. ФОТО

  В 2014 році на території садиби Зеремлянського лісництва державного підприємства «Баранівське лісомисливське господарство» відкрито екологічну стежку «Пролісок».

   Нині це чудовий куточок рекреації, він вабить до себе своєю красою, довершеністю. Декоративні дерева та кущі, альтанки, гойдалки, поляна казкових героїв, фонтан-водоспад, штучний ставок – все це приваблює сюди відвідувачів.

  Цікаво було спостерігати за її поступовим створенням.

  Неподалік від контори лісництва зрізали достигле березове насадження. Ділянку розкорчували. Двоє цікавих сусідів-дерев не стинали аж до землі, залишили на вході. Зберегли кілька дорослих ялин. Насадили молодих ялинок та дубків. І почали заповнювати простір інформацією.

  На стендах - про все, чим живе ліс: про дерева, квіти, звірів, комах, гриби, ягоди...

  Але творці стежки подбали не лише про обізнаність відвідувачів, а й про їхні емоції.

  Так і запам'ятовується краще, і людяність відшліфовує. Отож ідеш стежкою, і раптом з-під дерева вигулькне якесь звірятко, яке щойно вистрибнуло зі своєї хатини. А то майже під ногами виросте дуже схожий на справжнього гриб.

  Усе це і багато іншого, що потребує знання не лише лісової справи, а й вправності будівельника, плитника, творця фонтану, столяра, маляра - створили самі лісівники. Розкрилися їхні додаткові таланти.

  Те, що планувалося як пізнавальний об'єкт, дуже швидко перетворюється на одне з найпопулярніших місць відпочинку довколишніх жителів, в тому числі й Баранівки. Стало традицією для молодят саме тут робити весільні фотознімки. Та, мабуть, найчастіші гості стежки – діти, бо для них купа всяких цікавинок. Позаяк об’єкт має назву «Пролісок», то найпершої ж весни тут цілу галявину «заселили» цими первоцвітами. Планують доповнити її ще й конвалією.

  Отож, всі, хто прийшов сюди відпочити – побачать багато цікавого. А кому особливо поталанить – зможуть помилуватися справжніми оленями: працівники лісництва підгодовують їх, от ті заходять поласувати чимось смачненьким з найближчого лісу.

  «В переважній більшості випадків відвідувачі не завдають клопотів, - ділиться зеремлянський лісничий Руслан Муравський, - ні лісових «меблів» не псують, ні сміття не лишають. Проте є й такі, після кого доводиться прибирати та ремонтувати…»

  Але попри такі неприємні моменти, стежка все одно завжди відкрита для тих, хто хоче поспілкуватися з природою. «Таких все ж більше,..» - радіє Руслан Анатолійович.

  Відтак «Пролісок» став візитною карткою не лише Зеремлянського лісництва, а й усього Баранівського лісгоспу. Карткою, якою земляки вчаться дорожити.

kd14031910 1

kd14031910 1

kd14031910 1

kd14031910 1

kd14031910 1

kd14031910 1

kd14031910 1

Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ

 Новини Житомира

 

Последнее изменение Четверг, 14/03/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework