В Житомирській області собака загинула від сказу. ВІДЕО

  Такі експертні висновки зроблено спеціалістами Житомирської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби, які провели дослідження зразків тварини та направили сигнальний лист із заключенням на Бердичівське управління Держпродспоживслужби.

 

  З метою затвердити план карантинних заходів та проведення профілактики подальшого поширення було скликано у терміновому порядку засідання протиепізоотичної комісії.

  За інформацією фахівців, пес не мав щеплень від сказу, а коли хворів, то покусав господаря і його дитину.

  У затвердженому плані заходів зазначено наступне: на територію вул. Червоної та прилеглих протягом 2-х місяців увести карантин, а увесь мікрорайон вважати загрозливою зоною. Фахівці ветеринарної медицини кажуть, що забезпечені вакциною проти сказу, провели вимушену вакцинацію (так як у господаря загиблої тваринки є ще собаки) та водночас закликають власників чотирилапих щепити своїх улюбленців, а значить уберегти від захворювання. Члени комісії рекомендували голові товариства мисливців та рибалок не видавати ліцензію на полювання тим, у кого нещеплені собаки. Окрім усього, у боротьбі із нашестям скажених лисиць пропонували взяти активну участь єгерям товариства мисливців.

Джерело: trkvik.tv

 

 Новини Житомира

    
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework