Екс-працівник Житомирського бронетанкового заводу заявив про погрози з боку фігурантів розслідування Bihus.info

  Фігуранти розслідування Bihus.info про розкрадання в оборонці Віталій Жуков та агент Національного антикорупційного бюро Євген Шевченко погрожували керівництву Житомирського бронетанкового заводу, заявив колишній заступник директора підприємства з питань безпеки Олег Лозовий під час засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо розкрадань в оборонному комплексі.

  Так, Лозовий розповів, що до колишнього директора Житомирського бронетанкового заводу звернувся один з керівників концерну «Укроборонпром» з проханням «зустрітись зі співробітником НАБУ на ім’я Євген, та надав йому номер телефону, для того, щоб обговорити питання щодо співпраці з компанією «Оптимумспецдеталь», - розповідає hromadske.ua.

  «Колишній керівник заводу спитав мене, що робити. Я запропонував не зустрічатись з ним у місті Києві, а запросити цих осіб на підприємство. Через два дні ці особи прибули на підприємство», — зауважив Лозовий.

  За його словами, серед них були Жуков та Шевченко.

  «Я особисто був запрошений директором для проведення бесіди. Бесіда тривала близько 40 хвилин. Тема бесіда була про те, щоб ми знову розпочали працювати «Оптимумспецдеталь». Я хочу наголосити, що наше підприємство було ініціатором дискваліфікації цього підприємства з постачальників товарів та послуг на ДК «Укроборонпром». З самого початку на нашому підприємстві з ними склались дуже погані стосунки», — зауважив екс-працівник заводу.

  За його словами Шевченко в розмові участі не брав.

  «Взагалі в розмові брав участь я, Жуков і директор підприємства. Загальні проблеми, які були наголошені при цій розмові — вони хотіли знову з нами працювати. Наприкінці розмови вони почали нам погрожувати. Вони пригрозили, що якщо ми не станемо з ними працювати для нас настануть наслідки. Почали називати прізвища відомих осіб», — заявив Лозовий.

  Нагадаємо, 11 березня Bihus.Info оприлюднив останню частину розслідування про корупцію в оборонці, згідно з якою група осіб вела переговори про передачу хабара правоохоронцям за те, щоб вони не проводили розслідування та не притягали нікого до відповідальності за незаконні дії між компанією Оптимаспецдеталь та підприємствами Укроборонпрому під час укладання й виконання договорів щодо поставок військового обладнання на заводи групи державних оборонних компаній.

  25 лютого програма «Наші гроші з Денисом Бігусом»випустила першу частину розслідування, у якій йдеться, що син заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони Олега Гладковського — Ігор є учасником схем з розкрадання в оборонному комплексі України. Олег Гладковський, своєю чергою, є близьким другом президента Петра Порошенка. За даними розслідувачів, керівництво концерну Укроборонпром знало про шахрайські оборудки й давало на них згоду.

  Перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський звернувся до правоохоронців із заявою про перевірку фактів з розслідування програми «Наші гроші» та попросив тимчасово зупинити його повноваження на посаді. Порошенко його відсторонення підтримав, а 4 березня підписав указ про звільнення з посади першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

 Новини Житомира

  
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework