Майже 200 тисяч пенсіонерів Житомирщини отримали підвищені пенсії та доплати за березень

  У Житомирській області вже для 222 тисяч пенсіонерів профінансували пенсійні виплати, з яких майже 90% – а це майже 200 тисяч – отримали підвищені пенсії. Разом із підвищеними пенсіями близько 44 тисяч пенсіонерів отримали доплати у розмірі 1205 грн.

   Про це повідомляє головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

  «Станом на 15 березня забезпечено фінансування пенсійних виплат для 222 тис. пенсіонерів на суму 652,7 млн грн, що становить 61,3% до потреби. Загалом у березні пенсіонерам виплатять 1 млрд 065,6 тис. грн. Профінансовані підприємства поштового зв’язку по 18 березня та банківські установи по 17 березня», – йдеться у повідомленні.

  Так, із 200 тис. пенсіонерів, які отримали підвищення, близько 44 тисяч одержали і доплати у розмірі 1205 гривень. Таку ж суму ці пенсіонери отримають і в квітні. Це базова доплата за те, свого часу у 2015-2016 роках пенсії цим людям не індексувалися. 

  Одна із таких пенсіонерок – пані Марія, працювала бухгалтером у Хорошівському районі. Так як підвищення пенсії було мінімальним, то вона упродовж березня-квітня отримає ще доплату у 2410 гривень.

  «Підвищення до пенсії у мене склало 100 гривень, але приємно те, що отримала і 1205 гривень доплати. Як пояснили мені у районному ПФУ, це індексації за попередні роки. Цю ж суму отримаю і у квітні. Загалом на руки отримала майже 3 тисячі гривень і тепер вже не потрібно думати, де взяти гроші, щоб пригостити дітей та внуків, які приїдуть на Великдень», – розповіла пенсіонерка Марія.

  Загалом на Житомирщині такі доплати отримають 79,4 тисячі пенсіонерів. А середні розмір півищення пенсій складає 554 гривні.

  Нагадаємо, що підвищення пенсій відбувається за наявності ресурсів, отриманих від розмитнення «євроблях», що ініціював Президент Петро Порошенко. За його словами, підвищення пенсій в Україні є елементом масштабної боротьби з бідністю.

 Джерело: Житомирська ОДА

  Новини Житомира

    

Последнее изменение Понедельник, 18/03/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework