Переможець проекту «МастерШеф» Євген Клопотенко у Житомирі презентував проект «Нове шкільне харчування». ФОТО

  15 березня у Житомирі переможець проекту «МастерШеф» Євген Клопотенко разом з командою проекту «Нове шкільне харчування» презентував «Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах».

  Вже незабаром меню житомирських шкіл може поповнитися незвичними, але корисними стравами. 

  «Дійсно, зараз шкільні їдальні працюють за досить застарілими збірниками рецептур, яким уже багато років, в них введені типові страви. Вони, звичайно, певним попитом користуються у дітей, але все ж таки, погодьтеся, якщо ми вирощуємо креативну, сучасну, інноваційну молодь, то хотілося б, щоб і культура харчування була новою, сучасною і креативною. Тому Євген Клопотенко провів перший регіональний семінар саме в місті Житомирі. Він презентував свій збірник рецептур, який складається зі 110 страв різних країн. Тому це може бути одночасно й історії харчування в цих країнах. Тобто це ще й світогляд дітей розвиває», – говорить заступниця міського голови Вікторія Краснопір.

  Також кухарі Євгена Клопотенка у шкільній їдальні приготували страви, які змогли продегустувати усі присутні. Паленту, пастуший пиріг та чай масалу куштували не лише учні, але й батьки, працівники шкіл, представники департаменту освіти, експерти з питань харчування та дієтологи.

  «Пам‘ятаю, в шкільній їдальні улюбленою стравою була сосиска, бо, як мені здавалося, її важко зіпсувати. А тефтелі, парові котлети, пюре залишалися зі мною і у військовому училищі, і в інших їдальнях, де довелося побувати. Страви з того ж меню зараз їдять у школі та садочку мої діти. Правильне харчування — це не лише здоров‘я, але й інше ставлення до життя, розширення кругозору. Воно сприяє зміні ментальності, як хороша книга чи гарне кіно. Тому ми вирішили піти на експеримент. А оцінять його діти і їхні батьки. Дякую команді проекту «Нове шкільне харчування» Євгену Клопотенку та керівниці програми місцевого економічного розвитку Western NIS Enterprise Fund Ірині Озимок за таку класну можливість», – каже міський голова Сергій Сухомлин.

  «Визначимо декілька пілотних шкіл, де відпрацьовуватимемо ці рецепти і пропонуватимемо страви дітям. А діти вже, як агенти змін, понесуть ці пропозиції в сім’ї і таким чином ми розповсюдимо нову, сучасну культуру харчування. На цьому етапі вартість харчування не зміниться. Пан Євген запевнив нас, що виходячи з його рецептур ми вкладаємося і в енергетичну цінність і в вартість. Протягом місяця ми будемо готові презентувати хоча б декілька страв», – підсумовує Вікторія Краснопір. kd18031905 2

kd18031905 2 kd18031905 2 kd18031905 2 kd18031905 2 kd18031905 2 kd18031905 2 kd18031905 2

 Джерело: Житомирська міська рада

 Новини Житомира

    

Последнее изменение Понедельник, 18/03/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework