«Польова кухня» Костянтина Грубича у Малині приготувала грибну юшку з квасолею, а малинчани — солянку із міських проблем

  Отже, таки збулося. Після невдалої спроби 16 березня, наступного дня, в неділю, розпогодилося для очікуваного столичного гостя з його «Польовою кухнею».

   На Соборній площі зібралося близько 200 містян. Костянтин жартував і сипав дотепами, земляки відповідали тим же.

  Словом, атмосфера встановилася дуже кулінарна і тепла. А тут ще й під боком справжня польова кухня!

  Костянтин не лише професійно під свій сюжет і творчі цілі вибудовував розмову із гостями передачі, а й не менш майстерно вправлявся у перервах між репліками і технічних паузах зазирати до казана, вчасно додаючи необхідні інгредієнти та куштуючи власний витвір.

  Все відбувалося дуже швидко. Ледь більше як за півгодини малинчани частувалися стравою з димком. А воно, знаєте, на свіжому повітрі все чомусь смачніше. Плюс компанія «плюсів». Гарна компанія!

  Ну, про страву поговорили.

  А тепер перейдімо до проблем, яких малинчани висипали перед столичним журналістом і «1+1» цілий кошіль.

 Так, все почалося із теми підвезення містян до першої, так званої малинської, електрички, що о 4-й ранку. Саме це стало причиною запрошення телебачення до Малина з ініціативи активної громадськості і Євгена Купневича, адміністратора ФБ-групи «Малинчани».

  Тема транспорту обговорювалася у кілька голосів і найжвавіше. Низку інших транспортних проблем було вплетено в цю основну. Журналіст не давав порожніх обіцянок все вирішити, але дав зрозуміти, що у передачі в ефірі прозвучить голос кожного хоча б фрагментарно, а він, зі свого боку, підготує офіційні звернення до відповідних установ по ключових темах, які почув на Соборній площі у Малині.

  Гурт дегустаторів телевізійної юшки, на думку Костянтина Грубича, не долічував принаймні двох учасників трапези на свіжому повітрі. Журналіст все шукав у натовпі і допитувався, де мер Олексій Шостак і … Женя. Щодо мера, то з’ясувалося, що він у відпустці (інформація від самого Грубича). А Евгеній Купневич таки був, але увесь час стояв поодаль натовпу. Можливо, мав на те причини.

  Містяни розповіли про найгостріші проблеми міського побуту і співжиття. Тому «ІнфоМалин» кожну проблему і кожного промовця опублікує як окремий матеріал, щоб все ж не вийшло густої солянки, коли і черпака в ній повернути важко. Тим паче, що сьогодні всі точно таки наситилися стравою від «1+1».

  Вражень чимало, роздумів не менше. Задоволені, гадаю, малинчани розбрелися по домівках розміщати селфі з Грубичем та юшкою в мережі, переказувати домашнім подію, а незадоволені… Принаймні, навіть незадоволення виглядало оптимістично й весело, бо всі переймалися проблемами спільно, громадою, нагадавши всім і собі, що самоврядування і влада – це воля народу.

  Тому, врешті, вирішення усіх озвучених під час готування і дегустації проблем ляже таки на всетерплячі і мужні плечі малинчан. Хіба ж малинчанам уперше?kd18031922 2

  (Далі буде).

 kd18031922 3

 kd18031922 3

 kd18031922 3

 kd18031922 3

 kd18031922 3

 kd18031922 3

 kd18031922 3

Слухала і спостерігала подію Ірина Кримська

Джерело: infomalin.biz

 Новини Житомира

    
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework