В екологічній інспекції презентували оновлений уповноважений відділ інструментально – лабораторного контролю

  Державна екологічна інспекція Поліського округу реалізує державну політику із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів на території Житомирської та Рівненської областей. відповідно до Положення про Державну екологічну інспекцію Поліського округу.

  Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу. 

  Наказом Державної екологічної інспекції України від 22.01.2019 № 34 Відділ інструментально – лабораторного контролю Державної екологічної інспекції Поліського округу один із перших уповноважений на проведення вимірювань, не пов'язаних з оцінкою відповідності продукції, процесів та послуг у сфері законодавчо регульованої метрології під час контролю стану навколишнього середовища. Зазначеному наказу передувало переміщення лабораторного майна в приміщення по вул. Леха Качинського 12а, яке за сприяння Житомирської обласної державної адміністрації, надано Житомирською обласною радою. 

  Сьогодні до Державної екологічної інспекції Поліського округу завітали – в.о. Голови Державної екологічної інспекції України – Ігор Олегович Яковлєв; заступник голови обласної державної адміністрації – Ясюнецький Олексій Олексійович; голова обласної ради – Ширма Володимир Васильович; начальник управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації – Ревенко Оксана Михайлівна; проректор з наукової роботи та інноваційного розвитку Житомирського національного Агроекологічного університету – Романчук Людмила Донатівна.

  Керівник Інспекції Максим Сергійович Железняк презентував оновлений відділ інструментально – лабораторного контролю. Керівник відділу Березюк Ірина Миколаївна надала запрошеним розширену інформацію про роботу відділу та можливостей наявних приборів. 

  Так, відділ проводить:

  • відбір проб виробничих, господарсько-побутових стічних вод, несанкціонованих та аварійних скидів, які скидаються у поверхневі водойми підприємствами, комунальними установами та іншими суб’єктами господарювання;

  • інструментально-лабораторні вимірювання з метою контролю якості скинутих та поверхневих вод області на вміст забруднюючих речовин (азот амонійний, нітрити, нітрати, фосфати, сульфати, хлориди, залізо, водневий показник, нафтопродукти, хімічне споживання кисню, біохімічне споживання кисню, розчинений кисень та інше);

  • відбір проб та інструментально-лабораторних вимірювання показників у викидах стаціонарних джерел (труби, газоходи та інше) в атмосферне повітря безпосередньо на об’єктах контролю;

  • відбір проб та інструментально-лабораторні вимірювання показників у викидах пересувних джерел забруднення атмосферного повітря (викиди від автотранспорту);

  • відбір проб та інструментально-лабораторні вимірювання показників у пробах ґрунтів на вміст забруднюючих речовин, а саме хлоридів, аміаку, фосфатів, нафтопродуктів, важких металів та інше. 

  Для виконання покладених обов’язків Відділ забезпечений основними необхідними засобами вимірювальної техніки. Разом з тим, для покращення якості вимірювань є необхідність у придбанні ряду нових сучасних приладів. 

  Враховуючи вищевикладене, Державна екологічна інспекція Поліського округу звернулась до Голови Житомирської обласної державної адміністрації та Голови обласної ради щодо сприяння у виділенні відповідних коштів.

 Новини Житомира

  
 

Последнее изменение Вторник, 19/03/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework