«Звільнити населення та господарства бувших колгоспів Малинського району від сплати податків у 1941 році»

  Після нападу Німеччини на СРСР і стрімкого просування вермахту вглиб території УРСР, націоналісти почали формування органів української адміністрації на землях звільнених від радянської влади.

   Житомирське обласне управління було створене членами похідної групи ОУН(Б) на третій день німецької окупації міста і профункціонувало до середини листопада 1941 р. Після репресій нацистів проти бандерівців у кінці серпня — початку вересня 1941 р. воно перейшло під контроль ОУН(М).

  Діяльність Житомирського обласного управління була спрямована на відновлення й налагодження економічного-господарського та культурноосвітнього життя українського населення регіону. У своїй практичній роботі воно досягло значних результатів, які надали можливість місцевим мешканцям вижити й самоорганізуватись на початку нацистської окупації.kd25031901 2

  Так, у газеті «Нова доба», яка видавалася в Бердичеві, є цікаве оголошення стосовно Малинського району.

  «Постанова Житомирського обласного Управління № 50 з 4 вересня 1941 року

  ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ НАСЕЛЕННЯ ТА ГОСПОДАРСТВ БУВШИХ КОЛГОСПІВ МАЛИНCЬКОГО РАЙОНУ ВІД ПОДАТКІВ В 1941 РОЦІ

  Під час військових подій, які відбулися на терені Малинського району, пошкоджено або зовсім знищено: посіви, врожай хлібів, а також окремі села, так наприклад:

  село Баранівка (з 170 хат залишилось 7), село Ялцівка (з 240 хат залишилося 9) і так інші. У самому місті Малині залишилось усього 10 % всіх хат і ті пошкоджені.

  Виходячи з цього, населення та громадські господарства Малинського району потребують значної допомоги від держави для відбудови господарств та поновлення їх нормального життя в районі, а тому Житомирське обласне Управління постановляє:

  Звільнити населення та господарства бувших колгоспів Малинського району від сплати податків у цьому 1941 році»

  Зазначимо, що така активність та успішність Житомирського обласного управління і введення цивільних нацистських окупаційних органів спричинили його ліквідацію.

Джерело: infomalin.biz

 

 Новини Житомира

    

Последнее изменение Понедельник, 25/03/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework