На Житомирщині діти влаштували небезпечні ігри на закинутому будівництві спорткомплексу. ФОТО

  В центрі Бердичева, на місці колишнього скверу, за колишнім кінотеатром, вже з десяток років тому розпочалось грандіозне будівництво.

   Це бердичівський медичний коледж (який підпорядковується Житомирській обласній раді) тут планував збудувати великий спортивний комплекс. Адже, навіть поганенького спортзалу у коледжі ніколи не було, студенти колись займались в спортклубі заводу «Беверс» та по іншим орендованим залам.

  Тоді директору мед коледжу (теж колишньому) обіцяли підтримку і на рівні області, і на рівні галузевого міністерства. Але потім все помінялось, гроші закінчились, натомість з’явились кримінальні справи по тим грошам, які вже були ніби освоєні на будівництві.

  В підсумку, будівельники покинули майданчик, зняли свою охорону, а їх вагончик облюбували влітку місцеві бомжі. Хоча будівництво знаходиться в центрі, але в непрохідному місці, і єдиний виїзд з нього добре видно навіть з вікна мерського кабінету. Тож крадіжки великої кількості залишених будматеріалів досі тут не фіксувались.

  Але згодом міський голова Бердичева висунув ініціативу передати це будівництво з області на баланс міста і самим добудовувати його, адже у міста теж немає свого великого комунального спорткомплексу. На останній, так званій, раді регіонального розвитку, мер ще «торгувався» з головою ОДА та віце-прем’єр міністром, щоб місту надали фінансову допомогу на його добудову.

  Не знаю, чи пройшов вже офіційно процес прийому-передачі цього будівництва від області до міста, але на самому буд майданчику ніяких зрушень не відбулось. Охорони, як не було, так і не має, будівництво не обгороджене (хоча треба загородити його всього з одного боку), і ростуть там лише бур’яни та бігають собаки.

  Хоча ні. Крім собак місце заняття спорту майбутніх бердичівлян облюбували нинішні любителі активних та небезпечних пригод. Сюди постійно прибігають на перерві учні з з ближніх шкіл та влаштовують перегони по стінах недобудови на рівні другого поверху.

  На жаль, в місті вже були трагічні випадки смертельного травмування дітей на подібних закинутих будівництвах, тому, щоб не допустити їх повторення треба терміново провести роз’яснювальну роботу в школах, і звичайно ж, обгородити територію будівництва. kd25031910 2

kd25031910 2 kd25031910 2 kd25031910 2 kd25031910 2

Олександр Доманський, rio-berdychiv.info

  Новини Житомира

    

Последнее изменение Понедельник, 25/03/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework