«Сонячні діти» Бердичева потребують допомоги у реалізації масштабного проекту. ВІДЕО

  Коли у 21-й парі хромосом не дві, як повинно бути у людини, а три хромосоми… Іншими словами, 21 і 3… 21 березня…  

 

 Свого часу саме цього дня у всьому світі вирішили відзначати День «Сонячних Дітей» – тих, хто народився й живе з так званим синдромом Дауна. Уже втретє привернути увагу до цих людей, намагалися й у Бердичеві, на Центральній площі міста. Не замовчувати проблему, не замикатися у собі, виходити на загал, спілкуватися, ділитися, розповідати. Таким чином, на думку організаторів – ГО «Щаслива дитина» та «Насіння Надії» – сім’ї, в яких зростають «Діти Сонця», позбудуться відчуття остраху й меншовартості, а реакція суспільства на тих, стане більш адекватною. Щороку, свідчить статистика, в Україні з’являється на світ 300-400 малюків із зайвою хромосомою. Майже кожну третю дитину залишають у пологовому будинку. Але ж ця малеча не вимагає якихось спеціальних умов для зростання й розвитку, нагадують фахівці і ті з батьків, котрі не відмовилися від новонародженого «Сонечка» – необхідні та сама турбота матері й тата, та сама готовність соціуму бачити дитину всередині себе. Хіба що уваги потрібно дещо більше…

  Відчути себе не таким, як всі, побути під прицілом пильних поглядів здоровій людині не так уже й складно: достатньо начепити на одяг шкарпетку. Чи прив’язати, припустимо, ту до сумки. Різнокольорові шкарпетки, що своєю формою нагадують хромосоми, стали символом 21 березня. На акції у Бердичеві усі бажаючі могли придбати їх за символічну ціну. Справа у тому, розповідає Любов Мельник, що в очолюваній ній «Щасливій дитині» спільно з «Насінням Надії» замислили запустити у Бердичеві доволі масштабний проект – серію кулінарних занять за участі «сонячної» дітвори, і всі виручені на акції гроші мали піти на його реалізацію.

  Коли сюжет готувався до ефіру, організатори інформували: виторг на Центральній площі виявився мізерно малим, і наразі навряд чи доводиться говорити про повноцінне втілення у життя задуманого ними. Можливо, у місті та поза його межами знайдуться ті, хто допоможе коштами – активісти будуть вдячні навіть за невеличку пожертву. Реквізити ГО «Насіння Надії» ви бачите на екрані.

  Р/р 26009300805156

  Філії Житомирського обласного управління АТ «Ощадбанк»

  МФО 311647

  Код ЄДРПОУ 36910968

  Призначення «Діти Сонця»

  Репортаж Олександра Єжеля

Джерело: trkvik.tv

 

 Новини Житомира

    

Последнее изменение Вторник, 26/03/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework