Нечуваний акт вандалізму: На  Житомирщині невідомі занапастили святе місце

  Про акт вандалізму стосовно джерела у центральному міському парку Малина розповіли самі місцеві жителі.

 

  «Душа болить, коли приходжу до джерельця у центральному міському парку.

  Завжди там було чисто, доглянуто. Усі з навколишніх вулиць набирали тут прохолодну джерельну водичку. У спеку могли втамувати спрагу перехожі. Часто приїздили до кринички люди з інших мікрорайонів міста.

  Знайшовся благодійник, котрий декілька років тому упорядкував криничку, облаштувавши накриття та дерев’яні сходи — хочеться подякувати йому за це.

  Але днями, коли прийшла по воду, то жахнулася. Навколо — брудно, на плиті, зверху над струмком, людські фекалії, недопалки, розмальовані та обписані стінки бетонної конструкції. Та й водичка тече помалу, треба було б прочистити труби.

  Мої сусіди теж обурюються. Як можна так занапастити святе місце, поряд з яким, до того ж, стоїть православний хрест? У кого піднялася рука шкодити джерельцю?

  Хотілося б дізнатися і про якість води, адже поряд у ставки люди скидають каналізаційні стоки, тому чи корисна тепер паркова вода — не знаємо», — говорить малинчанка Ольга Симоненко.

  Від редакції mn.zt.ua. Сподіваємося, батьки підлітків, котрі облаштували всередині конструкції джерельця місце для «розваг», звернуть увагу на публікацію. А міська влада прочистить труби кринички, аби покращити водотік.

  Щодо якості води, її контролюють відповідні служби. За останніми дослідженнями, у червні 2018-го і січні 2019 року,  джерельна вода за мікробіологічними і хімічними показниками була в нормі.

  Бажаючі, проте, можуть дізнатися про стан води у будь-який час, здавши її на дослідження фахівцям Малинського міжрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр». Також у лабораторному центрі можна зробити аналіз води з домашніх криниць.

 

 Новини Житомира

    
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework