Топ-10 найяскравіших подій, якими запам’яталась передвиборча кампанія на Житомирщині

  Вже за три дні Україна обиратиме нового президента. Передвиборча кампанія стала однією з найнапруженіших в історії України. Таким стало політичне протистояння і на території Житомирської області.

  «Клуб експертів Житомирщини» підготував для вас список з 10 найпомітніших подій або тенденцій, які допомогли або завадили кандидатам в президенти в боротьбі за симпатії жителів нашої області. Порядок цих подій є суб’єктивним, але ми побачили їх в такому порядку:

  1. «Скажені добровольці» проти Гриценка. 8 лютого вчергове закінчилась бійкою передвиборча поїздка Анатолія Гриценка. Цього разу в Житомирі його охорона зійшлась в рукопашну з людьми, які назвались представниками організації «Скажені добровольці»
  2. Приїзд «Національного корпусу» до Порошенка – 11 березня в Житомир окрім самого Петра Порошенка приїхали і активісти «Національного корпусу». Хоча влаштувати масштабну бійку їм не вдалось, але місцеву поліцію та самого Порошенка вони налякали однією своєю присутністю. Сюрпризом стала участь у акції одного з депутатів міськради від БПП Івана Фурлета, який за це ледь не поплатився мандатом.
  3. Порошенко і хокеісти – від численних фотожаб і жартів постраждав Петро Порошенко, який 17 січня вирішив сфотографуватись з «сільськими хокеїстами» під Бердичевом, що грали в хокей на земерзлому ставку без жодної екіпіровки. В підсумку, Президенту довелось останню для юних хокеїстів купити.
  4. Загадкова історія Ігоря Гундича – губернатор Житомирщини, рятуючи президентську кампанію Петра Порошенка, помітно схуд. Це, випадково чи навмисно, змусило його виглядати схожим на європейського чиновника.
  5. Родичі Розенблата в штабі Зеленського. Найбільшою несподіванкою кампанії став високий рейтинг Володимира Зеленського, але склад його Житомирського штабу здивував не менше. Очолив його двоюрідний брат нардепа від БПП Борислава Розенблата Матвій Хрєнов, а серед керівників опинились Євген Яремчук і Олександр Ревнівцев – люди, що давно були пов’язані з міською верхівкою БПП. Що вийде з цього ситуативного союзу – дізнаємось ближче до осені.
  6. Серйозне ДТП за участі Анджеліки Лабунської – 24 грудня 2018 року житомирська Батьківщина ледь не втратила свого лідера. Зазначимо, що Лабунська за час кампанії проявила себе як чудовий організатор, що зберіг штаб Тимошенко в умовах тиску адмінресурсу та поліції. Таким чином, ДТП, вибивши її на декілька тижнів з роботи, могло зашкодити і шансам Юлії Тимошенко на перемогу.
  7. «Шеф, це провал» - ще до того як за боротьбою сіток Тимошенко і Порошенка почала спостерігати вся країна, Житомирський офіс БПП 16 листопада «засвітив» хаотичну роздачу продуктів і квитків в кіно безпосередньо в самому офісі. Відео облетіло весь інтернет.
  8. Розбиті шибки, націоналісти, «Батьківщина» – 7 лютого київські «націоналісти» влаштували штурм Житомирського офісу ВО Батьківщина, вимагаючи притягнення до відповідальності за ДТП представника місцевої «Батьківщини» Дмитра Кропачова. Все це, здається, було частиною кампанії з дискредитації Тимошенко силами правих активістів, основною подією якої було переслідування Владислава Мангера за підозрою про організацію вбивства Катерини Гандзюк.
  9. Мільйони, мільйони цукерок – з початку грудня по кінець січня Житомирську область завалювали сотнями тисяч наборів цукерок кандидати в президенти, депутати, чинні мери, голови адміністрацій та місцеві осередки партій. Кажуть, так добре поїсти житомирським дітлахам не вийде до зими 2024 року.
  10. Якщо не найголовнішою, то точно найабсурднішою подією виборчого сезону стало невдале полювання голови Житомирської обласної організації Радикальної партії Юрія Забели. 23 жовтня він на полюванні спалив автомобіль свого колеги по Радикальній партії Сергія Скуратовського та побив випадкового свідка, який виявився головою місцевої сільради. Це призвело не лише до його відставки з посту голови обласної організації Радикальної партії, але й втрату самою організацією фінансування з боку МХП Юрія Косюка. В результаті найбільше постраждав Олег Ляшко, який втратив штаб і рейтинг на Житомирщині.

 Новини Житомира

   
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework