На Житомирщині сільського голову спіймали на хабарі у 35 тис доларів США

  Завдяки професійним злагодженим діям прокуратури Житомирської області спільно із співробітниками УЗЕ в області, ВОТЗ УЗЕ та підрозділу детективів СУ ГУНП в області викрито керівника одного із органів місцевого самоврядування Чуднівського району, який вимагав і одержав неправомірну вигоду у великому розмірі – 35 000 доларів США за надання в оренду 116 га землі.

  26 березня 2019 року, у вечірній час за результатом проведених  слідчих (розшукових) дій, правоохоронці затримали голову сільської ради та вилучили із автомобіля, який йому належить, 30 000 доларів США.

  Це другий транш із обумовленої раніше суми в розмірі 35 000 доларів США, яку сільський голова в ультимативній формі вимагав від представника фермерського господарства за вирішення питання про передачу йому в оренду 116 га невитребуваних земельних часток (паїв) за рахунок земель реформованого КСП із розрахунку 300 доларів США за 1 гектар землі.

  Крім того, під час проведеного у його домоволодінні обшуку, виявлено та вилучено 10 220 доларів США, 10 500 грн та 5000 російських рублів, у тому числі частину першого траншу неправомірної вигоди в сумі понад 3500 доларів США.

  Наразі посадовця затримано у порядку ст. 208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

  Також вирішується питання щодо повідомлення прокурором Житомирської області про підозру у вчиненні сільським головою злочину, передбаченого ч.4 ст. 368 КК України та орання запобіжного заходу.

  Досудове розслідування, під процесуальним керівництвом прокуратури області, проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області. 

  Довідково. Із 01.01.2019 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні».

  Відповідно до Закону, за рішенням сільської, селищної, міської ради нерозподілені земельні ділянки, невитребувані частки (паї) після формування їх у земельні ділянки можуть передаватися в оренду для використання за цільовим призначенням на строк до дня державної реєстрації права власності на таку земельну ділянку. Раніше таким правом були наділені  райдержадміністрації.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

 Новини Житомира

    

Последнее изменение Пятница, 29/03/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework