Новенький автомобіль для сільської амбулаторії відправився на Малинщину

  21 березня, лікарі сільських амбулаторій області отримали нові службові автівки Renault Duster, — повідомляє Малинська райдержадміністрація.

  Один з таких автомобілів отримав і Малинський район, а саме в село Нові Вороб’ї, де будується амбулаторія нового зразка.

  Лікар Нововороб’ївської амбулаторії Михайло Фещенко тепер зможе належним чином обслуговувати жителів чотирьох територіальних громад: Нововороб’ївської, Будовороб’ївської, Морозівської та Старовороб’ївської. А це майже півтори тисячі людей.

  В області у рамках реалізації ініціативи Президента України Петра Порошенка «Сільська медицина» для нових амбулаторій через систему електронних торгів придбали 22 службових автомобіля марки «Renault Duster».

  За інформацією департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА загалом після тендерних процедур вартість автотранспорту склала 10 млн 538 тис. грн, або 479 тис. грн – за одну автівку.

  «Можна багато говорити про реформи, які відбуваються в країні. Але їх складно пояснювати на цифрах. Тому сьогодні у рамках програми Президента України “Сільська медицина” в області розпочато будівництво 21 амбулаторії. До кінця року плануємо ввести їх в експлуатацію. До кожної з них передбачені автомобіль і сучасне обладнання. Автомобілі ми закупили вже, тому вони не мають просто простоювати, а повинні виконувати ту функцію, яка на них покладена. Лікарі зможуть без проблем охоплювати територію, яку вони обслуговують, у будь-який час виїжджати до пацієнтів, проводити прийоми та консультувати навіть тих людей, які не зможуть прийти до амбулаторії. Сподіваюся, що на наступні роки ця програма буде мати продовження, адже це те, чого потребують люди, що мають відчувати у медичній реформі», – зазначив Ігор Гундич.

  Довідково. На розбудову сільської медицини Житомирщина отримала 232 млн грн з держбюджету, які спрямовуються на будівництво амбулаторій та закупівлю 22 одиниць службового автотранспорту. Загальна кошторисна вартість однієї амбулаторії складає 7 млн 200,0 тис. грн.

28031805 2  Джерело: infomalin.biz 

 

 Новини Житомира

    

Последнее изменение Понедельник, 01/04/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework