На Житомирщині тлів полігон відходів, не виключена ймовірність повторного загоряння

  Про це 26 березня повідомив начальник Новоград-Волинського міськрайонного відділу Управління ДСНС України в Житомирській області Олег Рафальський у ході засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

  На засіданні йшлося про ліквідацію осередку тління побутового сміття на полігоні твердих побутових відходів в урочищі Ржатківка.

  Олег Рафальський проінформував, що в даний час пожежний автомобіль знаходиться на полігоні — на місці осередку виникнення тління побутових відходів. Здійснюються роботи щодо їх гасіння. До вечора основна робота з гасіння осередку тління побутових відходів на полігоні ТПВ буде завершена. Але наголосив, що тління відбувається зсередини, залягає глибоко, тому не виключена можливість повторного загоряння. Крім того, він зазначив, що з отриманням повідомлення про загоряння спецавтомобілі виїжджали на полігон ТПВ, однак можливості під’їхати до видимого місця загоряння не було через відсутність під’їзних шляхів.

  Увечері 25 березня комунальне підприємство завершило роботи з розчищення під’їзних шляхів до полігону ТПВ. Вранці 26 березня пожежний автомобіль дістався до місця осередку гасіння, — повідомляє відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради.

  Факт загоряння на полігоні ТПВ в урочищі Ржатківка було встановлено управлінням ЖКГ міської ради ще 12 березня. Як зазначив начальник управління Олександр Богданчук, про це було направлено лист начальнику Новоград-Волинського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Житомирській області. Також листи були направлені в поліцію і керівнику підприємства «Шляхрембуд», яке з 1 січня 2019 року утримує й обслуговує полігон ТПВ.

  19 березня відбулося комісійне обстеження території полігону. Цього ж дня була проведена нарада щодо ліквідації осередку тління, було вирішено провести першочергові заходи для розчищення під’їзних шляхів до осередку вогню: перевезення будівельних відходів на 1 км, улаштування під’їзної дороги автогрейдером, залучення спецтехніки (БАТу) тощо.

  Як зазначив директор КП «Шляхрембуд» Андрій Рассадін, з початку виникнення загоряння працівники комунального підприємства проводили гасіння та усунення осередку тління власними силами. Андрій Олексійович наголосив, що для виконання основних робіт із забезпечення діяльності полігону ТПВ відсутнє фінансування з міського бюджету, в комунальній власності немає відповідної техніки, зокрема, компактора і вагів, — інформує міськрада.

  Підготував Олег Брюханов для zvyagel.com.ua

 

 Новини Житомира

    
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework