В одному з райцентрів Житомирщини рекомендують повністю відмовитися від штучної ритуальної атрибутики

  Нещодавно у конференц-залі Новоград-Волинської міської ради під головуванням першого заступника міського голови Сергія Колотова відбулася нарада з питань обмеження торгівлі штучними квітами.

   Штучні “прикраси”, потрапляючи на сміттєзвалища, розкладатимуться протягом тривалого періоду часу. Крім того, хімічні речовини, які виділяються при розкладанні пластику потрапляють у підземні води. В наших реаліях, штучні квіти та вінки або палять, або вивозять на сміттєвий полігон. В обох випадках — це небезпека як для людей так і для довкілля. Очевидно, що є альтернативні варіанти, які можна використовувати, щоб повністю відмовитись від штучної ритуальної атрибутики (паперові квіти, живі квіти, сухоцвіти тощо).

  З метою збереження навколишнього природнього середовища, захисту життя і здоров’я населення від негативного впливу, зумовленого забрудненням довкілля, рішенням міської ради рекомендовано суб’єктам господарювання у сфері торгівлі розташованих на території Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади пропонувати покупцям альтернативу використанню одноразових поліетиленових пакетів ( паперові пакети, багаторазові торбини тощо) та не здійснювати реалізацію продукції синтетичних полімерів (штучні квіти, вінки, корзини, тощо) на території міської ОТГ.

  Також рекомендується мешканцям міської ОТГ відмовитись від використання, розміщення, покладання на об’єктах благоустрою на території міської ОТГ (особливо міські кладовища, меморіальні комплекси, пам’ятники) продукції синтетичних полімерів.28031810 1

Джерело: .04141.com.ua 

 

 Новини Житомира

    

Последнее изменение Понедельник, 01/04/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework