У Коростенському районі РПЦ вчинила чергову провокацію

  2 квітня 2019 року в с. Ушиця Коростенського району відбулася надзвичайна ситуація. Близько 16.30 колишній настоятель Свято Петро-Павлівської парафії с. Ушиця священик Сергій прибув до каплиці з 4-ма місцевими жительками та у супроводі близько 10 невідомих молодиків фізичної статури. Метою такого «візиту» була необхідність забрати з каплиці особисті речі.

  Проте, як повідомили парафіяни, що проживають в селі невідомі молодики зірвали замки з каплиці, зайшли до неї. За кілька хвилин вийшли і замкнули каплицю своїми замками.

  Про це повідомляє прес-служба Житомирсько-Овруцької єпархії. 

  На обурення парафіян та церковного старости Івана Степановича про протиправність їх дій, у відповідь почули погрози фізичної розправи від священика та осіб, що супроводжували його.

  Парафіяни викликали поліцію та повідомили про незаконне проникнення в каплицю, пограбування та погрози життю та здоров’ю парафіян.

  Поліція прибула на місце пригоди через годину, взяла пояснення у свідків події, зафіксувала зміну замків.
Як відомо, 27 січня 2019 року, відбулися загальні збори членів на парафії на яких було прийнято рішення про перехід до Православної Церкви України.

  Це вже не вперше представники духовенство Овруцької єпархії РПЦ здійснюють напади на каплицю в с. Ушиця.

  Управління Житомирсько-Овруцької єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) закликає духовенство РПЦ припинити перешкоджати вільній зміні підпорядкування громад, які мають намір приєднатись до Православної Церкви України та не чинити тиск на тих, хто вже приєднався до Української Помісної Православної Церкви.

  Ми закликаємо правоохоронні органи провести повне і всебічне розслідування подій, що відбулися 02 квітня 2019 року в с. Ушиця Коростенського району і притягнути винних осіб до відповідальності.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework