У Десантно-штурмових військах впроваджений новий олімпійський вид спорту - регбі

  Для підвищення фізичних навичок десантників зі швидкості, спритності, витривалості, координації рухів та боротьби, в Десантно-штурмових військах впроваджений новий олімпійський вид спорту – регбі. З числа військовослужбовців 95 окремої десантно-штурмової бригади – вже створена перша збірна команда ДШВ з цього виду спорту.

  Ініціатива даного впровадження в лавах українського десанту належить командувачу Десантно-штурмових військ ЗС України генерал-лейтенанту Михайлу Забродському. До речі, даний вид спорту активно застосовується в багатьох арміях країн світу, в тому числі і НАТО.

  Вже протягом місяця, в Житомирі проходить підготовка команди регбістів. Надають їм методичну допомогу сертифіковані тренера та представники Федерації регбі України (ФРУ). А це спортивний директор ФРУ, титулований спортсмен з величезним досвідом, який свого часу керував збірними командами України, кілька років виступав за французькі регбійні команди, п'ятиразовий володар Кубка та чемпіон Іспанії, старший тренер ФРУ Павло Рожков координатор програми «Gets info Rugby». А також тренери столичної дитячої команди з регбі «Київські соколи» - Роман Горностай та Олег Сморчков.

  - Окрім популяризації спорту та здорового способу життя, ми також пропагуємо серед молоді і армійську службу, зокрема в Десантно-штурмових військах, - відзначає Роман Горностай. - Я сам сержант запасу, воював в складі 95 бригади у 2014 та 2015 роках. І знаю, що даний вид олімпійського спорту досить потрібний в підготовці десантників.

  Начальник фізичної підготовки і спорту командування Десантно-штурмових військ ЗС України підполковник Андрій Палагін повідомив, що на даний час збірна команда посилено тренується, для спортсменів створені всі необхідні умови.

  - Вже в цьому місяці, наші регбісти будуть брати участь у чемпіонаті міста Київ. Згодом, від підпорядкованих військових частин будуть відібрані найкращі спортсмени, які пройдуть відповідні збори для подальшої підготовки своїх команд, - розповів підполковник Андрій Палагін. - А в літку цього року, вперше в Десантно-штурмових військах ми плануємо провести чемпіонат з регбі.

  Таким чином, українські десантники постійно переймають найкращий досвід, способи та методи підготовки військовослужбовців. Цікавим історичним фактом є те, що під час Другої світової війни, в експедиційному корпусі Нової Зеландії, де ребгі по праву вважається національним видом спорту, була створена регбійна команда. Саме вони були ініціаторами проведення між військами союзників по антигітлерівській коаліції (США, Велика Британія та Франція) товариські матчі.

  У 1942 році, один із добровольців Збройних Сил Нової Зеландії, колишній гравець збірної з регбі, в районі Тобрука потрапив в полон. В таборі для військовополонених він організував команду з регбі. В тих нелегких умовах, був проведений цілий чемпіонат. Це значно підняло дух бранців, дозволяло їм відволіктися та тримати себе в добрій фізичній формі.

  Набув популярності цей вид спорту і в колишній Радянській армії. Спочатку він був впроваджений у Військово-повітряних Силах. А у 60-70 роках, регбі навіть увійшло в програму підготовки Повітряно-десантних військ. І хто б там що не казав, тоді переймався найкращий досвід підготовки провідних армій країн світу.
Злагоджена командна гра, швидкість, пересування по полю, відпрацювання різних захватів та багато іншого – це все необхідно для підготовки українських десантників.

Прес-служба командування Десантно-штурмових військ ЗС України

Новини Житомира

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework