Знахідка житомирського краєзнавця може стати світовою сенсацією

  Мабуть, багато чули про француженку Жанну Кальман, яка прожила 122 роки — і чия тривалість життя вважається найдовшою у світовій історії. Але тепер такий рекорд може перейти до України. Краєзнавець із Житомира віднайшов на старому міському цвинтарі могилу людини, яка прожила 130 років!

   Ігор Александров багато літ досліджує некрополі Житомирської області. І зараз готує книгу про свої пошуки. Одна з його знахідок може стати неймовірною сенсацією, - пише zhytomyrschyna.zt.ua

  …Разом з Ігорем Валерійовичем ми йдемо стежками старого Смолянського цвинтаря в Житомирі. Зупиняємося біля невеликого кам’яного пам’ятника, зробленого у формі стовбура дерева.

  — Ось ця унікальна могила, — каже дослідник. — Я знайшов її нещодавно і був просто вражений. Подивіться самі.

  Приглядаюся до напису, вирізьбленого на камені. Літери і цифри вже дещо стерті від впливу часу, але прочитати їх ще можна. Отож читаю: «Овечкина Мария Ксенофонтовна. 22.01.1810 — 22.07.1940. Мир праху твоему, дорогая бабушка». Рахую подумки — і вражено присвистую. Виходить, ця жінка прожила 130 з половиною років! Народилася вона за імператора Олександра І, а померла вже при Сталіні. Нічого собі!

Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 10/04/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework