Відомий на всю Україну житомирський університет отримав нову назву

  Житомирський державний технологічний університет перейменували на державний університет «Житомирська політехніка».

 

  Відповідний наказ Міністерства освіти і науки про перейменування на зустрічі зі студентами та викладачами зачитав віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, ЖКГ та будівництва Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

  «Університет активно змінюється, а нова назва приєднує його до спілки таких відомих навчальних закладів, як Гданська, Люблінська, Вроцлавська, Міланська, Львівська політехніка. Тепер Житомирська політехніка опинилася в рівних умовах із ними, що розширює можливості співпраці. Передовсім, йдеться про обмін викладачами, курсами, технологіями та розширення співробітництва. Змінилася не тільки назва, а й форма та перспективи навчального закладу», - зауважив Зубко.

  За словами урядовця, наступним етапом має стати присвоєння Житомирській політехніці статусу національного університету.

  "Житомир і Житомирська область мають стати ІТ-кластером і потрібні для цього умови є. Ми маємо Житомирську політехніку, а друга умова – обласний центр комфортне місто для людей, які займаються проектуванням програмних продуктів. Я вважаю, що створюється додатковий потенціал зі сторони бізнес-компаній, які є в Житомирі та навколо нього, й інвестують у місто", - зауважив Зубко.

  За його словами, на базі Житомирської політехніки треба створити інноваційний хаб, який продукуватиме ідеї та знаходитиме фінансування на їх втілення. Натомість його розробники отримуватимуть додаткові можливості заробітку, що може забезпечити бізнес, який працює зі стартапом.

  За словами ректора університету Віктора Євдокимова, ідея перейменування виникла не спонтанно. Нові спеціальності та факультети, які відкриваються в університеті, вже не відповідають вимогам технологічного університету. Більше того, така назва викликає нерозуміння з боку міжнародних партнерів.

  «Сьогодні наш університет має 32 програми іноземної мобільності з партнерами в різних країнах світу. Студенти мають можливість отримувати подвійні дипломи, а викладачі їздять на стажування за кордон. Зміна назви відповідає місії та візії університету, що визначені у стратегії розвитку до 2022 року», - додав Євдокимов.

09041937 2Джерело: ukrinform.ua

 Новини Житомира

    
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework