Депутат райради: Переконаний, що вся готівка, яка збирається водіями, навіть на 30% не відображається

  Що може зробити міська рада, щоб мати кращі позиції в перемовинах з перевізниками (перед збільшенням ціни на проїзд будуть або вже і були непублічні зустрічі та перемовини):

   Проаналізувати офіційну фінансову звітність перевізників на предмет заниження реальних цифр та показників. Навіть не знаючи, які цифри у звітах, переконаний, що вся готівка, яка збирається водіями, навіть на 30% не відображається.

  Проаналізувати графіки руху з кількістю офіційно працевлаштованих водіїв та кількістю робочих годин. Наприклад, для обслуговування маршруту, на якому працює 12 авто, необхідно мати 33 водія, щоб виконувати графіки руху та не порушувати трудове законодавство. Якщо вони не мають такої кількості офіційно працевлаштованих водіїв? Отже:

  1) не всі водії є офіційно оформленними (шраф 125 190 грн за кожного працівника);

  2) працівники працюють понаднормово, тобто більше 40 годин на тиждень (штраф 41 730 грн за кожного працівника). Важливо те, що час роботи водіїв безпосередньо впливає на безпеку пасажирів, адже багато водіїв працюють з 06:00 до 22:00-23:00 практично без відпочинку;

  3) перевізник не має можливості виконувати графіки руху (не може виконувати умови договору з міською радою). Відповідно допоки перевізник не буде дотримуватися законодавства та договорів, не може бути і мови про збільшення вартості проїзду.

  Міська рада не зобов'язана це робити, але нічого не забороняє їй це зробити. Штрафи у 850 гривень показали свою неефективність, перевізники їх не бояться та не сплачують. Якщо ж місто спробує це зробити, переконаний, що це буде суттєвий аргумент для подальшого діалогу з перевізниками на предмет збільшення тарифу та дотримання взятих на себе зобов'язань.

Микола Череднік

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework