На Житомирщині планують зібрати 45 т/га енергетичної тополі

  На Житомирщині ТОВ «Біопроект» вирощує плантацію енергетичної тополі. Цього року планують зібрати деревини 45 т/га. А також реалізувати за ціною 840-910 грн/т.

   Директор підприємства француз Жерар де Ля Салль приїхав в Україну 15 років тому продавати сільгосптехніку. Плантацію тополі він заклав разом з іншим французом, який запропонував йому партнерство в цій справі. Площа плантації під Бердичевом, де вирощуються три сорти тополі європейської — 45 га, - повідомляє kurkul.com.

  На біопаливо урожай тополі збирається кожні три роки. За перші три роки Жерар зібрав 37 т деревини з гектара.

  Реалізувати тріску планували в Польщі, там знаходиться найбільша в Європі ТЕЦ на біопаливі. Але через зміни в законодавстві довелося відмовитися від цього плану і шукати покупців біоенергетичного палива в Україні.

  В Україні не так легко знайти покупців біопалива, тому що є більш дешева деревина для опалення. Але так як потреба в біопаливі постійно зростає, господар сподівається, що в подальшому продажі будуть кращими.

  Недоліком енергетичної тополі є необхідність досушувати деревину, яка збирається з вологістю 50-55%. В Україні котлів, які працювали б на паливі з такою вологістю, дуже мало.

  Проте в Бердичеві планують будувати ТЕЦ, яка буде працювати на такій трісці. Тому прогнози на майбутнє енергетичної плантації цілком оптимістичні.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework