Кореспонденти "5 каналу"  поспілкувались із членами родини в різних куточках України.

  Одеса

  Для 21-річної Анастасії Бугайчук служба в лавах ЗСУ – мрія дитинства. Після школи дівчина залишила Бердичів та вирушила до Одеси. У тамтешній військовій академії дівчатам виділили два місця на факультеті ракетно-артилерійського озброєння.

  Зізнається: "Я пам'ятаю, ще не усвідомлювала, що це за спеціальність. Але військові боєприпаси і те, що це має бути цікаво, мене зацікавило. Думала, що буде легше. Але коли вступила, зрозуміла, що спеціальність не тільки складна, престижна, а й досить вимоглива і серйозна".

  Під час навчання Анастасія перемогла в олімпіаді з англійської, яку проводив виш. Після складання додаткового іспиту їй запропонували поїхати до Великої Британії. Протягом року і трьох місяців дівчина навчалася в Королівській академії сухопутних військ. Їй довірили командувати спершу відділенням, а згодом – цілим взводом навчального закладу. У майбутньому курсантка мріє працювати не з паперами у штабі, а з особовим складом.

Династія Бугайчуків

  Впевнена: "Просто сказати, що я хочу стати першою жінкою-генералом або полковником – це безглуздо. Потрібно робити щось для того, заслуговувати той авторитет, повагу й набувати тієї компетентності, яких вимагає дана посада і звання".

  Житомирська область, Бердичів

  Катерина Пухальська – старша сестра Анастасії – працює у військкоматі Бердичева. До цього була прес-офіцером 26-ї артилерійської бригади. Зізнається: стати військовослужбовцем не мріяла, але вирішила взяти приклад із батьків.

  Та після перебування у зоні бойових дій переконалася – обрала правильний шлях: "Не думаю, що жінки нині менш здатні на виконання поставлених завдань якісно, ніж чоловіки. Навпаки, в деяких моментах, мені здається, жінки більш гнучкі, хвацькі, швидкі".

Династія Бугайчуків

  Донецька область, Маріуполь

  Вибором дочок пишається їхній батько. У В'ячеслава Бугайчука за плечима майже 30-річний досвід служби в армії. Нині він служить на сході.

  Вважає: "Безумовно, у жінок є свої завдання, які вони успішно виконують тут в армії. І зиск із них, і всі привілеї їм такі ж, як і чоловікам. Показник – те, що у нас є жінки-полковники. Сподіваюся, що мої дочки теж дослужаться до такого звання".

Династія Бугайчуків

  У 2016-му до лав ЗСУ долучилася і дружина В'ячеслава – Світлана. Нині вона військовий медик. До підписання контракту зі Збройними силами працювала медсестрою у дитячій лікарні.

  Згадує: "Тато в нас у 2015-му пішов за мобілізацією. І мені запропонував: не хочеш піти до нас у медроту? Я навіть не відмовлялась, одразу погодилась, і от я в медроті. Я люблю свій підрозділ, свою 56-ту бригаду, мені подобається тут служити!"

Династія Бугайчуків

  Житомирська область, Бердичів

  Засновник династії військових – відставний майор Віталій Бугайчук – присвятив службі понад 25 років. Починав зі строкової, згодом закінчив декілька училищ та отримав фах військового хіміка. Далі служив у Латвії. Розповідає, коли у 2015-му син пішов в АТО, й сам хотів вирушити на схід. Але через вік йому відмовили. На той момент чоловіку вже виповнилося 70 років. Нині дід гордий успіхами онучок.

Династія Бугайчуків  Віталій Бугайчук упевнений, що військову династію продовжить і правнучка Злата: "Злата, я думаю, буде військовий лікар. А Настя буде замміністра оборони. Бо вона наполеглива, змусить працювати кого завгодно".

  Разом родина збирається рідко: у кожного свій графік. Нагода зустрітися є лише влітку. Усі спільно планують відпустку, щоб відпочити й поспілкуватися досхочу. 

Династія Бугайчуків

Юлія Сінєльнікова, Ольга Дунська, Олена Уланова, Віталій Сінєльніков, "5 канал

Новини Житомира