До Вишгорода прибули унікальні човни-репліки «Добриня» та «Фрам», які виготовили в Олевську. ФОТО

  Триває науково-практичний перехід річками Уж, Прип’ять, Дніпро задля перевірки механізмів функціонування прадавнього торговельного шляху “Із варягів у греки”.

 

  Вишгородська Міська Рада, Інститут археології НАН України, Вишгородський історико-культурний заповідник, перша науково-дослідницька Експедиція «Від варягів до греків – український шлях до моря: експедиція–2019», історико-культурний фестиваль Добриня Фест запрошують до міста Вишгорода!

  18 квітня о 15:00 в районі пляжу на набережній Вишгорода відбулася зустріч унікальної експедиції. В рамках міжнародного наукового проекту «Середньовічні Балтія та Чорномор’я: матеріальна реконструкція торговельних зв’язків» та першої науково-дослідницької експедиції «Від «із варягів у греки» княжих часів до сучасної морської України», за підтримкою історико-культурного фестивалю «Добриня Фест» відбувається  науково-практичний перехід човнів-реплік «Добриня» та  «Фрам» річками Уж, Прип’ять та Дніпро від міста Коростеня до міста Вишгорода. Перехід триває шість діб. Очільник переходу – старший науковий співробітник Інститут археології НАН України, кандидат історичних наук Андрій Петраускас.

  Човни-репліки виготовлені в Олевську співробітниками Житомирської археологічної експедиції за технологіями і лекалами тисячолітньої давнини. Подібними технологіями користувалися стародавні корабели при виготовленні річкових та річково-морських човнів на основі видовбаних колод – так званих човнів-довбанок.

  Протягом переходу здійснюються наукові спостереження та дослідження з метою вивчення механізмів практичного функціонування ділянки стародавнього торговельного шляху «із варягів у греки».170419027 1

170419027 2  Джерело: Фейсбук-сторінка «Від варягів до греків – український шлях до моря: експедиція 2019».‎

Косянчук Інна, poglyad.tv

 

 Новини Житомира

    
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework