Жителька Черняхівського району у лютому встановила сонячну станцію і вже отримала перший прибуток

  В області щороку збільшується кількість приватних сонячних станцій. Наразі їх працює вже 228 сонячних станцій.

   Сонячну станцію потужністю 10 КВт пані Валентина із Черняхівського району встановила у лютому цього року і вже отримала перший прибуток.

  «Я вже 15 років живу і працюю за кордоном. Влітку приїхала у відпустку і побачила інтерв’ю на одному з житомирських телеканалів із головою ОДА, де він розповідав про програму з відшкодування коштів за встановлення сонячної станції. Я все життя не планую бути за кордоном, а отже вирішила – зароблені кошти вкласти у встановлення сонячної станції, яка буде давати мені енергопостачання та ще й приносити прибуток», – розповідає пані Валентина.

  На встановлення станції Валентина витратила близько 275 тисяч грн і вже отримала перший прибуток.

  «Станція реально працює лише місяць і я вже встигла отримати перший прибуток за березень – 5 400 грн. І це ще був не найбільш сонячний місяць. За нашими підрахунками вже за 5 років вартість станції  повністю окупиться. Крім цього, ми подали документи в департамент регіонального розвитку обласної адміністрації на відшкодування коштів за обласною програмою», – розповідає пані Валентина.

  Обласна програма стимулювання населення до встановлення приватних сонячних електростанцій, створення якої ініціював голова ОДА Ігор Гундич, вже діє на Житомирщині 3 рік.

  Упродовж 2017-2018 років компенсації отримали 94 власники станцій на загальну суму 3 млн 588 тис. грн. Із них 52 власників отримали відшкодування у минулому році. У 2019 році Житомирська ОДА вже отримала 90 заявок.

  За умовами програми, кожен, хто встановлює сонячну електростанцію, може отримати компенсацію із обласного бюджету – 20% від вартості обладнання, але в межах 50 тис. грн.

Прес-служба ОДА

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework