Майже 4 тонни товстолобика, запущені до бердичівської Гнилоп’яті, чиститимуть річку. ВІДЕО

  Чергову чималеньку порцію зарибку прийняла в себе бердичівська Гнилоп’ять. Цього разу до річки запустили майже 4 тонни товстолобика (якщо точніше, то 3 800 кг).

 

  За інформацією заступника Бердичівського міського голови Сергія Онофрійчука, вага однієї рибини – в середньому 0,150-0,200 кг, товстолобик сертифікований, зрощений та виплеканий у Звенигородському риборозплідному господарстві, що спеціалізується на вирощуванні малька. Присутність на березі посадовця пояснюється тим фактом, що ініціатором купівлі зарибку виступило місцеве управління ЖКГ. Комунальників підтримали депутати, і кошти на придбання товстолобика виділили з міської казни.

  Стан Гнилоп’яті сьогодні не з найкращих, констатує Сергій Онофрійчук, вода починає цвісти. Боротися з цим, з-поміж іншого, реально за допомоги так званої біологічної меліорації, і товстолобик – саме те, що треба.

  Окрім представників влади та членів місцевого осередку мисливців та рибалок, у числі присутніх при запуску риби – представники рибнагляду.

  Запускати товстолобика, аби вода у річці стала якіснішою… Цим шляхом, зауважує посадовець, вже почали йти чимало міст, у тому числі й Житомир. Витрати не такі вже й великі, зате ефект більш ніж відчутний.

  Репортаж Олександра Єжеля

Джерело: trkvik.tv 

 Новини Житомира

 

    

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework