У Житомирській районній центральній лікарні запрацював комунальний томограф

  У Житомирській центральній районній лікарній, що у знаходиться у с. Станишівка, 18 квітня відкрито відділення комп’ютерної томографії.

   Як розповів головний лікар, депутат обласної ради Тарас Собко, у відділення  закуплено комунальний  32-зрізовий комп’ютерний томограф, який вважають «золотим» стандартом для сучасної діагностики.

  «Апарат має надзвичайно високу швидкість роботи з максимально високою точністю результатів діагностування онкологічних захворювань, захворювань опорно-рухової, нервової та серцево-судинної системи. Новий апарат працюватиме сім днів на тиждень. Діагностуватимуть на ньому пацієнтів із направленням від лікаря та хворих у невідкладних станах. Пільгові категорії населення, жителі району будуть проходити обстеження безкоштовно, для інших – діятиме платна послуга, проте набагато нижча вартість, ніж аналогічне обстеження в приватному закладі», - розповів головний лікар.

  Медичне обладнання вартістю понад 11,5 млн грн закуплено за кошти обласного, районного, сільських бюджетів та бюджетів громад, а також депутатських та благодійних коштів:

- обласний бюджет – 1 млн грн;
- районний бюджет – 3, 9 млн грн;
- депутати Житомирської районної ради – 310 тис. грн;
- депутат Верховної Ради України – 300 тис. грн;
- ОТГ району: Оліївська громада – 1,5 млн, Станишівська – 1,5 млн грн, Глибочицька - 500 тис. грн;
- сільські ради: Левківська – 400 тис. грн, Іванівська – 310 тис. грн, Троянівська – 15 тис. грн, Головенківська, Березівська, Василівська, Коднянська, Вертокиївська та Руднегородищенська - по 10 тис. грн кожна;
- Новогуйвинська селищна рада – 10 тис. грн;
- колективи бюджетних установ, підприємства, організації, підприємці, благодійні фонди та благодійники – 1, 4 млн грн;
- власні надходження лікарні – 347 тис. грн.

  Довідково. Комунальне некомерційне підприємство «Центральна районна лікарня» Житомирської районної ради обслуговує Житомирський район з населенням понад 70 тис. жителів.  Медичну допомогу надають 57 лікарів та 153 молодших спеціалістів з медичною освітою. У своєму складі стаціонар має такі відділення: терапевтичне №1 (з кардіологічними ліжками), терапевтичне №2, неврологічне, гінекологічне, дитяче, травматологічне, хірургічне з урологічними ліжками та відділення анестезіології з палатами інтенсивної терапії. У допоміжних діагностичних структурних підрозділах проводиться великий обсяг інструментальних, лабораторних та функціональних досліджень на сучасному обладнанні: УЗД, фіброгастродуоденоскопія, кольпоскопія, колоноскопія, ректороманоскопія, гістероскопія, цистоскопія, рентгенобстеженння: рентгенографічні та флюорографічні, доплерографія, ЕКГ. У закладі є клініко-діагностична лабораторія з клінічним та бактеріологічним відділами.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework