Справа про держзраду: обрання запобіжного заходу журналісту Муравицькому перенесли

  Суд у Житомирі переніс обрання запобіжного заходу підозрюваному у державній зраді журналісту Василю Муравицькому на вівторок, 23 квітня, оскільки його захисник не прибула на засідання, а від послуг безоплатного адвоката він відмовився.

  Про це із зали Корольовського районного суду міста Житомира повідомляє кореспондент Укрінформу.

  На засіданні Муравицькому мали обирати запобіжний захід, оскільки цілодобовий домашній арешт у нього закінчується 3 травня. Утім його адвокат Світлана Новицька не прибула до суду, а передала через свого підзахисного клопотання про перенесення розгляду справи через те, що перебуває на засіданні у Київському апеляційному суді.

  Прокурор Вадим Левченко погодився, що при обранні запобіжного заходу має бути присутня сторона захисту. Він також додав, що у своєму клопотанні просить суд про заміну цілодобового домашнього арешту на тримання Муравицького під вартою.

  Колегія суддів звернулася до Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, аби забезпечити Муравицькому захист. Відтак після перерви на засідання прибула адвокат Карина Макарська.

  Однак Муравицький відмовився від безоплатної правової допомоги, вимагаючи присутності на засіданні адвоката, з якою в нього укладений контракт.

  Суд відклав розгляд клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу Муравицькому на вівторок, 23 квітня, про що буде повідомлено адвоката Новицьку.

  Як повідомлялося, Василя Муравицького, якого підозрюють у державній зраді, заарештували у серпні 2017 року. Журналіст із 2014 року активно публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ. За чинним законодавством Муравицькому загрожує до 15 років позбавлення волі.

  Підозрюваний перебував під вартою, а 27 червня 2018 року суд замінив йому запобіжний захід на домашній арешт.

  Замість трьох адвокатів, які представляли інтереси Муравицького, у нього нині одна захисниця Світлана Новицька.

  На попередніх засіданнях Новицька заявляла клопотання про відвід колегії суддів, незастосування до Муравицького жодного запобіжного заходу та пом’якшення для нього умов домашнього арешту. Усі вони були відхилені.

Читайте також: Справу Муравицького слухали з бійкою. ВІДЕО

Медіаексперт: «Український суд: безвідповідальність чи імпотенція»

Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 24/04/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework