На Житомирщині лише після втручання прокуратури приміщення дитсадка ринковою вартістю 2,2 млн грн передано до комунальної власності селищної ради

  Прокуратура Житомирської області вкотре захистила інтереси держави в особі територіальної громади, цього разу – Брусилівської селищної  ради.

  Коростишівською місцевою прокуратурою, в інтересах держави, заявлено позов з вимогою зобов’язати приватне підприємство безоплатно передати приміщення дитячого садка до комунальної власності Брусилівської селищної ради.

  Йдеться про те, що приватне підприємство, правонаступник одного з розпайованих колективних сільськогосподарських підприємств, протягом тривалого часу добровільно не передав до комунальної власності Брусилівської селищної ради приміщення дитсадка у с. Водотиї площею понад 530 кв м ринковою вартістю 2,2 млн грн, яке перебувало на балансі цього підприємства.

  За таких умов суб’єктом господарювання порушено вимоги Закону України «Про колективне сільськогосподарське підприємство», відповідно до якого, об'єкти соціальної сфери (у даному випадку дитсадок), що не підлягали паюванню під час реорганізації цих підприємств та передані на баланс підприємств-правонаступників, мають бути безоплатно передані до комунальної власності.

  Лише після того, як заявлений Коростишівською місцевою прокуратурою позов про зобов’язання приватного підприємства безоплатно передати приміщення дитсадка до комунальної власності прийнято судом до провадження, відповідач визнав незаконність своїх дій.

  Таким чином, наразі між відповідачем та позивачем – Брусилівською селищною радою укладено мирову угоду, на підставі якої приміщення дитсадка передано до комунальної власності селищної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи викачають озеро із унікальним підводним музеєм у Малині: Коментарі посадовців

 У Житомирі  засуджено до понад 8 років злочинну групу за розбійний напад зі зброєю, викрадення людини та заволодіння автомобілем

На Житомирщині особу засуджено за наругу над Державним прапором України

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework