Проводи у Бердичеві: живі квіти витісняють пластик, тихий спогад і молитва – пляшку й закуску

  Кажуть, у Провідну Неділю перші відвідувачі з’явилися на Центральному кладовищі Бердичева ще вдосвіта – після 5-ї ранку, а по 8-й годині одиночні струмочки людей перетворилися на потужну ріку, що вже не збавляла своєї сили, принаймні, до 11-ї.

   Чітка робота перевізників призвела до того, що люди приходили на цвинтар рівномірно, а не хвилями, констатує директор міського Комбінату комунальних підприємств, у цьому випадку працювати куди простіше. Комунальники, продовжує, постаралися, аби кладовище зустріло відвідувачів не захаращеним та доглянутим. Доволі цікава деталь: здається, чимало тих, хто прийшов цього недільного дня до могил рідних та близьких, з розумінням сприйняли звернення місцевої влади, священства та інформацію від мас-медіа щодо шкідливості штучних квітів і вінків та прохання приходити на цвинтар із квітами живими. Так у руках дуже багатьох – не звичний недоладний й отруйний пластик, а свіжі гвоздики, тюльпани, нарциси.

  Залишалося дослухатися ще однієї поради: не перетворювати відвідування могил на чаркування з закускою та на привід вчергове попліткувати, а тихою молитвою і добрим спогадом згадати тих, хто колись дихав з іншими одним повітрям, був для когось радістю та втіхою, можливо, єдиною. Це так само просто, як забути про штучне і взяти з собою живе – попросити у Господа миру й спокою для рідної тобі душі.

Репортаж Олександра Єжеля

 Новини Житомира

  

Последнее изменение Понедельник, 06/05/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework