Подарувати дітям щастя: В Новоград-Волинській школі-інтернаті організують випускний

  Незабутній і особливий для кожного школяра день влаштують активістки ГО "Жіноча сила".

  Організаторка – голова організації – Яна Бен Марзук створила спеціальну групу у Вайбері, куди долучились не лише жителі Новограда, - розповідає novograd.city.

  Умовами акції була допомога у зборі одягу, взуття, аксесуарів, наданні косметичних і перукарських послуг, оренди святкового приміщення, фото та відео супровід.

  6 травня до вихованців інтернату завітала волонтерка Ірина Мінєєва, щоб зняти мірки з дітей та надалі підібрати підхожі одяг і взуття. Учні спочатку зніяковіли, але згодом, в процесі замірів, навіть жартували й помітно раділи такій ініціативі.

  – Випускний – дуже важливий етап у житті. Наше завдання – підтримати, допомогти та створити для них таке свято, щоб вони запам’ятали його на все життя,  – розповідає Ірина.

  Подібна акція в інтернаті не вперше. Щорічно, за підтримки волонтерів, проводяться новорічні та Різдвяні свята. Ідея створення волонтерського проекту, за словами Яни Бен Марзук, з’явилась після спостережень за столичними волонтерами, які також регулярно проводять акції, спрямовані на підтримку дитячих будинків та шкіл-інтернатів.
До групи волонтерів стали активно долучатись охочі допомогти – жителі Новограда-Волинського та району, люди з Черкас, Києва та Житомира.
  
 Яна Бен Марзук вражена й не очікувала таких відгуків, але впевнена, що зібраних грошей, послуг і речей буде вдосталь, щоб влаштувати найкращий випускний.

  – Нам всі йдуть назустріч, і це надихає. Ми вже домовились з кафе Orange Cat, що надасть нам приміщення для свята. Також знайшли фотографа, відеографа та дві фотозони. Крім того, в день випускного з дітьми працюватимуть візажисти, перукарі, майстри манікюру. Шкільному вальсу дітей вчитиме хореограф з модельної школи. На святі виступатимуть співаки "Голосу міста". Ми створимо фуршет – замовили великий торт та розмальовані пряники. Важливим сюрпризом будуть міні-бокси з постільними наборами, засобами особистої гігієни й різними потрібними речами. Ми шукаємо спонсорів, хто нам допоможе їх придбати, – розповідає організаторка.

  До заходу активно долучились власниця магазину "Достаток" пані Віта та представниці ГО "Матусі Н-В".

  Організатори передбачають, що діти зможуть обрати собі той образ, який їм до душі, у виборі їм допомагатимуть як волонтери, так і вчителі школи.
  Директорка школи-інтернату, Людмила Шведюк, в захваті від такої ініціативи й позитивно відгукується про роботу волонтерів:

  – Цей день дуже пам’ятний, і приємно, що волонтери організовують на високому рівні це свято. Головне – побачити в очах дітей щастя та щирі емоції. В кожного з них своя особлива історія, їхні батьки не можуть дозволити собі зібрати все необхідне для випускного, бо все сходиться до коштів, а з допомогою людей все пройде значно легше, – каже директорка.

  31 травня сім хлопців та десять дівчат проведуть своє безтурботне дитинство та святкуватимуть останній шкільний дзвоник за усіма випускними традиціями.

Наталія Бородій

Новини Житомира

 
 

Последнее изменение Вторник, 07/05/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework