"Громада на мільйон. Спеціалісти": Новоград став учасником проекту каналу 1+1

  Новоград-Волинський став учасником проекту каналу 1+1 "Громада на мільйон. Спеціалісти".

  Принцип кардинально відрізняється від минулого сезону проекту. Тепер учасниками реаліті стануть не громади, а окремі українці або громадяни інших країн, які своїми ідеями та прагненням намагаються  змінити життя свого селища або міста. Простіше кажучи, в основі – обмін спеціалістами, - розповідає novograd.city.

  Протягом 5 днів один з відділів міської ради Новограда очолював посадовець з Теребовлі Тернопільскої області, а наша чиновниця, відповідно, працювала там. Задля того, щоби зберегти інтригу та не розкривати всі карти, поки приховаємо, хто саме і у якій сфері, адже ефір буде аж восени.

 Спеціалісти, повертаючись назад, мають впровадити щось, чому вони навчились у колег. Абсолютно різні сфери: туризм, бізнес, освіта, медицина і так далі. Деякі епізоди передачі зніматимуть і закордоном. Виробництвом проекту займається "1+1 Продакшн" за підтримки програми Агентства США з міжнародного розвитку "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE), за ініціативи та на замовлення партнера програми DOBRE Українського кризового медіа-центру.

  У Новограді ж автори проекту побачили потенціал історичний.

  – Що більшість знає про Новоград? Що тут народилась Леся Українка, тут є заправка по дорозі на Київ і 30-та бригада. Ми вважаємо, що місто недооцінене. Навіть і постать Лесі Українки набагато цікавіша і багатогранніша, ніж вивчають у хрестоматіях. Що вже казати про фортецю, про мережу дотів Лінії Сталіна та городище. Це – літописне місто, яких в Україні не так і багато. У міста дуже великий потенціал, зокрема туристичний, – розповідає керівник жанрового напрямку іміджевих проектів 1+1 Production Алла Стащенко.

  Завершились зйомки незвичним заходом, який провели у музеї родини Косачів– так званим інверсивним театром.

  На вході гостей музею зустрічала особисто Олена Пчілка, а у кожній з кімнат відбувався перформанс. Заскриптовані персонажі відігравали певні сценки: в одній кімнаті весело грались діти, в іншій – інтелігентного вигляду дами читали книги, поруч дівчата заплітали коси, у сусідньому залі за журнальним столиком над "Лісовою піснею" працювала Леся Українка. В останній кімнаті, завішеній рушниками, Лукаш вперше зустрічався з Мавкою.

  Всі ці ролі були зациклені, актори грали так, немов присутніх немає, наче привиди минулого, не звертаючи уваги ні на кого. Все це – таланти з Новограда-Волинського. Саме тому чиновник "на підміну" ні на секунду не сумнівався, що у нашого міста є великий потенціал, коли ділився враженнями.

  У своїй сфері за один рік вони у Теребовлі спромоглись з нуля вийти на понад 200 тисяч заробітку. І це – фактично не маючи інфраструктури. А у Новоградівона є, тому і майбутнє у міста він вбачає лише світле.

Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 08/05/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework