8 громад Житомирщини домовились розв'язувати проблеми зі сміттям разом

  6 травня у Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України, голови 6 громад регіону підписали меморандум про співпрацю та партнерство у сфері поводження з ТПВ. Ще двоє голів підпишуть меморандум згодом.

   Громади об’єднали східну частину регіону таким чином сформувавши передумови до створення системи збору та перероблення сміття.

  «Чоповицька, Малинська, Радомишльська, Потіївська, Вишевицька, Коростишівська, Брусилівська та Корнинська громади мають географічні та економічні переваги для формування потужної системи збору та перероблення сміття. І сьогодні голови громад зробили перший крок до їх використання», - наголосив Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського ЦРМС.

  Документ було підписано під час тренінгу «Міжмуніципальне співробітництво громад у сфері поводження з ТПВ» для фахівців об’єднаних громад.

  Це навчання відбувається в рамках проекту «Покращення якості послуг у сфері управління відходами на муніципальному рівні в ОТГ», який реалізовує Програма «U-LEAD з Європою» для громад трьох пілотних областей Волині, Житомирщини та Дніпропетровщини.

  «Сьогодні ми шукаємо рішення для нашої громади. Головна проблема, як змінити погляди мешканців на проблему поводження зі сміттям. Ми готуємо проекти з інформування навчання, закупівлі сучасної техніки та впровадження технологій. Які перетворять проблему на можливість», - переконаний Ігор Чудовський, начальник управління економіки Радомишльської міської ради.

  Нагадаємо, що до 7 травня триває приймання заявок на участь у конкурсі ідей на кращу ініціативу щодо ефективного поводження з відходами. Цей конкурс відбувається серед пілотних об’єднаних територіальних громад Житомирської області – Овруцької, Білокоровицької, Олевської, Ушомирської, Любарської, Червоненської, Лугинської, Городницької, Ємільчинської, Брусилівської та Корнинська об’єднані громади.

Новини Житомира

 
 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework