Чоловік, який напозичав понад 6,5 млн грн, лишатиметься під вартою

  Прокуратура Житомирської області, послідовно відстоюючи принципову позицію під час розслідування злочинів проти майнових інтересів громадян, довела у суді апеляційної інстанції необхідність застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою стосовно підозрюваного у скоєнні протягом 2017-2018 років шахрайства на загальну суму понад 6,5 млн грн.

  Так, у середу, 8 травня 2019 року, за результатом розгляду апеляційної скарги прокуратури області, ухвалою Житомирського апеляційного суду скасовано ухвалу Корольовського районного суду м. Житомира від 17.04.2019  про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у виді домашнього арешту. 

  Натомість судом постановлено нову ухвалу, якою особі обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням розміру застави на суму 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить понад 500 тис грн.

  Відтак, підозрюваний у скоєнні шахрайства стосовно 24-х своїх знайомих, на період досудового розслідування вчиненого ним злочину, кваліфікованого за ч. 4 ст. 190 (шахрайство в особливо великих розмірах) КК України, поміщений у слідчий ізолятор.

  Як нещодавно повідомлялося, 34-річний житомирянин, зловживаючи довірою знайомих та друзів, просив у них в борг гроші, достовірно знаючи, що не повертатиме. 

  Придумуючи різні легенди отримання прибутку, він брав у борг різні суми – від 2000 до 13000 доларів США, обіцяючи поділитися «наваром». Найбільше не пощастило одній із його знайомій, у якої зловмисник «позичив» грошових коштів на загальну суму майже півмільйона гривень.

  Досудове розслідування проводить слідче управління ГУНП в області, прокуратура області здійснює процесуальне керівництво.

  Додатково: санкція зазначеної статті КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework