На Житомирщині бджоли вбили коня

  5 травня в Білокоровичах рій бджіл вилетів із вулика і напав на коня. Кілька чоловіків, побачивши, що з конем щось не те, підійшли і спробували відігнати бджіл. За що й поплатилися: бджоли покусали і їх також, причому одному з чоловіків довелося викликати «швидку».

 

  Бджоли не хотіли покидати «місце злочину», тому довелося викликати рятувальників. Працівники місцевого підрозділу ДСНС  струменем води змили комах з коня. Мокрі бджоли не зможуть літати деякий час. Кінь конав, його «добили» (на м'ясо), - передає uzh.life.

  Голова Білокоровицької громади Сергій Коцур винними вважає бджіл: «Здуріли, вилетіли з вулика і напали на коня». Пан Сергій підтвердив, що приїжджала «швидка»: «Чоловіку вкололи антидот, чи як він там називається, і забрали до лікарні. Наразі з ним все гаразд». Про звернення до поліції голова громади не чув, і про компенсацію пасічником за коня та лікування чоловіка – теж.

  Ходять чутки, що то якісь особливі «американські» бджоли. Однак підтвердити їх чи спростувати нам не вдалося. Мабуть, таки неправда, бо ветеринари кажуть, що коні дуже чутливі до бджолиної отрути: 10 - 18 укусів бджіл справді можуть вбити дорослу тварину. І пасічники стверджують, що бджоли особливо агресивно реагують на різкий запах поту коней, корів, і при його появі відразу ж кидаються на тварину. Зазвичай бджоли нападають, щоб захистити бджолину матку (якщо це рій) або себе.

Роман Лісовий

Новини Житомира

 
 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework