У санаторії «Тетерів» на Житомирщині, не дочекавшись допомоги, помер ще один переселенець

  Ще один переселенець помер, так і не дочекавшись допомоги від держави, – Юрій Майоров, 54 роки, вдівець, інвалід другої групи.

 

  Нещодавно ми писали про трагічну долю переселенців, що живуть в жахливих умовах у коростишівському санаторії «Тетерів».

  Обласна та місцева влада практично кинула їх напризволяще. У п'ятницю прийшла сумна і трагічна новина. Ще один переселенець помер, так і не дочекавшись допомоги від держави, – Юрій Майоров, 54 роки, вдівець, інвалід другої групи. У нього залишилася дочка.

  Юрій захворів у листопаді минулого року від переохолодження. Нещодавно він потрапив до лікарні з температурою, пробув там кілька днів, але лікарі не змогли допомогти через задавненість хвороби внаслідок постійного переохолодження і перебування в нелюдських умовах в санаторії «Тетерів». У нього діагностували пневмонію, і Юрій буквально згорів від хвороби за кілька днів.

  З самого початку появи переселенців у санаторії багато ЗМІ порушували цю проблему, але ніхто з влади не захотів взяти на себе відповідальність і кардинально її вирішити. Ось і після виходу нашого матеріалу в санаторії побувало декілька знімальних телевізійних груп, вийшли сюжети, але нічого не змінилося. Нагадаємо, що ми особисто чотири рази зверталися за коментарем до Житомирської обласної державної адміністрації, але всі наші спроби були проігноровані.

  Не так давно багато ЗМІ писали про те, що український художник Віктор Журавльов замерз у санаторії «Тетерів» на Житомирщині, куди перебрався у 2014 році з Луганська разом з дружиною. Жінка застудилася і померла ще раніше. І ось нова смерть. А ще багато померло до цього. Скільки ще має загинути людей, щоб хоч хтось із влади звернув увагу на цю трагедію? А тим часом гетто в Житомирській області продовжує забирати людські життя, немов жертв нашої байдужості до чужої долі. Є доречна приказка: моя хата скраю. Але коли ця хата охоплена пожежею, хіба ми не сподіваємося на допомогу наших сусідів? У цьому випадку благання про допомогу залишилося непочутим...

  Наші щирі співчуття родичам покійного і тим, хто продовжує жити, якщо це так можна назвати, у санаторії «Тетерів».

  Нагадуємо, що в корпусах санаторію перед Великоднем керівництво відключило електроенергію. При тому, що борг складає 15 тисяч гривень, керівництво вимагає більше 65 тисяч гривень. Лежачі інваліди, сім'ї, в яких є маленькі діти, але батьки через поранення або хвороби не в змозі допомогти собі, залишилися тепер навіть без можливості приготувати собі гарячу їжу. Зараз намагаються готувати на вогнищах, але дощі не завжди дозволяють це зробити. Електроенергії немає до сьогодні. Руслан Мороз

Джерело: zt.20minut.ua

Новини Житомира

  

 

Последнее изменение Понедельник, 20/05/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework