Житомирщина перша у трьох із семи індикаторах реформи децентралізації

  Оприлюдненні оновлені дані моніторингу децентралізації, згідно з якими Житомирщина знову перша за результатами впровадження реформи місцевого самоврядування. Регіон займає перше місце по трьох індикаторах із семи. 66,8% площі Житомирщини займають об’єднані громади, 67% територіальних громад вже об’єдналися, крім того, об’єднані громади створенні в усіх районах.

  «Моніторинг дає статистику перебігу реформи, і ми можемо чітко відстежувати перебіг об’єднання та розвиток громад. Сьогодні на Житомирщині відбувається процес створення декількох громад та приєднання сільських рад до ОТГ», - переконаний Василь Невмержицький, директор Житомирського ЦРМС.

  За даними моніторингу вже створено 899 ОТГ в Україні. З них в 66 територіальних громадах відбудуться перші місцеві вибори 30 червня, ще 25 очікують на рішення ЦВК.

  Нагадаємо, що у парламенті мають проголосувати за ключовий закон №8051 «Про засади адміністративно-територіального устрою України», який законодавчо ліквідовує дублювання повноважень районної ради й РДА з органами місцевого самоврядування ОТГ, прибере надмірні витрати на утримання апарату РДА, підвищить якість надання послуг внаслідок збільшення фінансування бюджетів органів місцевого самоврядування в частині створення госпітальних округів, нового освітнього простору тощо.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework