Як в Житомирі вітали довгожительку зі 104-річчям

  21 травня у Житомирі колишній викладачці музичної школи ім. Святослава Ріхтера Олені Москальовій виповнилось 104 роки.

 

  З ювілеєм жінку прийшов привітати міський голова Сергій Сухомлин та колектив музичної школи №2 імені С. Ріхтера.

  «За Вашими плечима — почесний трудовий шлях та цінний багаторічній досвід. Ми кланяємося Вашій мудрості та стійкості, дякуємо за життєву волю та невтомну працю у післявоєнні роки. Щиро бажаю Вам міцного здоров'я, довголіття, благополуччя, підтримки та уваги близьких людей», - наголосив Сергій Сухомлин.21051924 1

  Олена Адамівна  подякувала за теплу зустріч та виявлену увагу з боку міської влади. Попри поважний вік, бадьора та енергійна довгожителька радо поділилась спогадами про своє життя.  Та навіть у віці 104 років жінка не втрачає оптимізму та сили духу.

  Довідка: Олена Адамівна Москальова народилася 21 травня 1915 року у місті Харкові. Закінчила трудову семирічну школу. 2 роки навчалася в Індустріальному технікумі, після закриття якого перейшла до Житомирського державного сільськогосподарського інституту. Закінчивши у 1937 році інститут, Олена Адамівна залишилася працювати у стінах вишу на посаді старшого лаборанта кафедри селекції. Під час війни знаходилася на окупованій території, була вивезена в Німеччину. У післявоєнні часи, закінчивши бухгалтерські курси, працювала на посаді викладача та старшого бухгалтера Житомирської бухгалтерської школи, де працювала до виходу на пенсію у 1970 році. Має статус учасника війни та ветерана праці. Чоловік ювілярки Семен Миколайович Москальов, з яким вона прожила у шлюбі 54 роки,  був дядьком відомого піаніста Святослава Ріхтера (батьки Семена Миколайовича та Анни Павлівни (матері піаніста) були рідними братами).

Джерело: Житомисрька міська рада

 Новини Житомира

  

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework