Масова гибель риби на Житомирщині: облрада просить керівництво держави зупинити діяльність підприємства-забруднювача

  Житомирська обласна рада просить президента Володимира Зеленського та Кабінет міністрів зупинити роботу Понінківської картонно-паперової фабрики (Хмельницька обл.) через забруднення відходами від виробництва річок Хомора та Случ.

   Як передає кореспондент УНІАН, відповідне звернення схвалено сьогодні під час чергової сесії облради. У зверненні депутати просять вжити заходів задля недопущення подальшого забруднення хімічними та біологічними відходами від діяльності фабрики річок Хомора та Случ.

  Вони вимагають негайно зупинити роботу підприємства, об'єктивно розслідувати злочини, пов'язані із масовою загибеллю водних живих організмів у вказаних річках протягом 2016-2019 років.

  Також депутати звернулись до генерального прокурора з проханням взяти під особистий контроль хід розслідування та визначити підслідність кримінальних проваджень за Головним слідчим управлінням Національної поліції України.

  На Житомирщині в межах міста Баранівка у річці Случ в ніч на 12 квітня загинуло понад 25 тис. екземплярів риби. 16 травня Верховна Рада рекомендувала президенту оголосити басейни річок Хомора та Случ на окремих територіях Хмельницької та Житомирської областей зоною надзвичайної екологічної ситуації. У пояснювальній записці до ухваленої постанови зазначалось, що протягом чотирьох років до річок Хомора (Хмельницька область) і Случ (Хмельницька, Житомирська та Рівненська області) скидають небезпечні промислові викиди.

  Винуватцем забруднення органи виконавчої влади, місцевого самоврядування та місцеві жителі вказують ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика – Україна» та КП «Полонне тепловодопостачання», розташовані в Хмельницькій області.


Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework